Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Kultura, umění a historie

Kultura v ruině kaple - cestovné pro umělce

Další ročník akce Zvuky, barvy, hlasy kaple sv. Anny nedaleko Pelhřimova vytváří svobodnou platformu pro prezentaci umělců z okolí ve spojení s hosty ze současné alternativní hudební i divadelní scény. Cílem je nabídnout místnímu publiku (od dětí po seniory) alternativní kulturní vyžití a udržovat debatu o budoucnosti barokní kaple sv. Anny a jejím dalším směřování.

vybíráme od 29.4.2023

Buďte štědří pro dobrou věc.

Vaším darem pomůžete Janě Vondrů zorganizovat neobyčejnou akci pro kapli, pro všechny smysly, pro srdce Vaše a Zelené srdce. Děkujeme.
500 Kč
vybráno 10 % z 5 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
24. 6. 2023 proběhne v kapli sv. Anny nad Pelhřimovem celodenní multižánrová akce Zvuky, barvy, hlasy kaple sv. Anny. V programu vystoupí divadlo pro děti i dospělé, kapely a hudebníci. V okolí kaple a jejím ,,interiéru" budou vystavena výtvarná díla místních umělců. Součástí programu bude také autorské čtení.
 
Předběžný program:
Divadlo Paní Ptákové - PIPI DLOUHÁ PUNČOCHA
ConTRIOlogy- lidové písně a improvizace
Tereza Říčanová - Světelná šou v krabici - Červené mňoukání
Kolegyňe korále - pěvecký sbor z Dolní Cerekve 
Filip Zrno - autorské čtení
Tomáš Vtípil – sólo
Absolutně černé těleso  - kapela
 
Výtvarníci: Marek Fexa, Jakub Minářů, Jan Peknik,
Fotky: Žaneta Havelková
Básně: Kateřina Švejdová

Celkové náklady na akci budou cca 32.000Kč (honoráře, cestovné, propagace). Část uhradí Nadace Život umělce 5000 Kč, Město Pelhřimov 20.000Kč (ještě nepotvrzeno) a zbytek vlastní financování organizátorkou a Nadačním fondem pro Pelhřimovsko.

Organizátorkou je Jana Vondrů, pelhřimovská rodačka, která se v současnosti pohybuje především na poli soudobé a experimentální hudby. Je absolventkou JAMU v Brně a VŠMU v Bratislavě. Má za sebou spolupráci s Filharmonií Brno a Brno Contemporary Orchestra. Vystoupila na festivalu Expozice nové hudby, Jazzfest Brno a festivalu Opera. Koncertně i scénicky spolupracuje s Ensemble Opera Diversa. Hostuje v Jihočeském divadle, byla členkou Operného štúdia Slovenského národného divadla, vystupovala v  Hadivadle v Brně v inscenaci Woyzeck. Je členkou uskupení Dust in the Groove propojující soudobou hudbu, jazz a improvizaci a členkou tria ConTRIOogy, které se zaměřuje na Českou a Slovenskou klasickou soudobou hudbu. Spolupracuje s multiinstrumentalistou Tomášem Vtípilem, se kterým mimo živé projekty nahrála vokální party do divadelních a rozhlasových her. Organizačně stojí za vznikem a uvedením projektu Mikroopery, který zasazuje operu do veřejného prostoru. Podílela se na několika projektech s tanečními improvizačními soubory Filigrán a Orbita a mezinárodní divadelní skupinou Continuo theatre.

www.janavondru.com
Srdečně zveme a děkujeme za Váš dar.
Děkujeme občanskému sdružení Zelené srdce za jeho nezištnou, trpělivou a dlouholetou péči o kapli, díky které se může její nový majitel, město Pelhřimov, o její zachovanou ruinu dále, smysluplně a v síle postarat.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu