ArsAnima, z.s.


Lidé s postižením Zdraví

ŽIVOT ZA ZDÍ 2023

Neléčené deprese a úzkostné poruchy často vedou k sociální izolaci, závislostem i k sebevraždě, ale také k řadě tělesných onemocnění. Lidem s neléčenou depresí a úzkostmi schází ověřené a snadno dostupné informace o projevech a léčbě jejich nemoci. Proto od roku 2018 natáčíme dokumentární cyklus ŽIVOT ZA ZDÍ a audiopodcast HOVORY O DUŠI.

vybíráme od 28.3.2023
4 500 Kč
vybráno 15 % z 30 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dosud jsme natočili a zveřejnili 29 dílů dokumentárního cyklu ŽIVOT ZA ZDÍ a 44 dílů podcastu HOVORY O DUŠI. Naše práce byla v roce 2018 oceněna NOVINÁŘSKOU CENOU PSYCHIATRICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP. Cyklus byl také o rok později nominován na Cenu českého internetu Křišťálová lupa v sekci Online video. K tomu jsme uspořádali několik přednášek o úzkostech pro zdravotnické školy i záchranné služby.

Během letních měsíců minulého roku jsme začali s natáčením zatím nejrozsáhlejšího dílu Života za zdí o projevech a léčbě DEPRESE, který bude stopáží dvojnásobný oproti dílu o PANICKÉ PORUŠE. Účinkovat v něm bude 19 odborníků z oblasti psychiatrie a psychoterapie, ale také fyziologie a prevence sebevražd. A také 4 lidé, kteří mají osobní zkušenost s různými formami deprese. Cílem speciálu je ukázat divákům, že deprese není jedna jasně ohraničená nemoc, ale že má mnoho různých podob. Aby byla léčba deprese účinná, je k ní tudíž nutné přistupovat individuálně. 

Speciál o depresi se chystáme zveřejnit počátkem června. PROSÍME O PODPORU JEHO DOKONČENÍ A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT, abychom cyklus ŽIVOT ZA ZDÍ mohli po šesti letech uzavřít a pokračovat dále v natáčení podcastu Hovory o duši, ale také v práci na destigmatizici lidí se zkušeností s duševním onemocněním. DĚKUJEME VÁM ZA POMOC!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ráda se opětovně přidávám. Jsem ráda, že tento projekt pomáhá. Díky

Veronika Nováková
1 000 Kč

Děkujeme Vám za podporu!

ArsAnima, z.s.

Dobrý den,
jedná se o velmi potřebnou věc.
S pozdravem
Hana Kubátová Ortová

Hana Kubátová Ortová
500 Kč

Děkujeme Vám za podporu.

ArsAnima, z.s.

Děkuj za Vaši práci, která je mi přínosná v osobním i v pracovním životě. Přeji hodně úspěchů při vytváření dalších dílů.

Eliška Helikarová
500 Kč

Děkujeme Vám za podporu!

ArsAnima, z.s.

Váš projekt podpořím ráda, děláte velmi záslužnou věc.

Sabina Lacinová

Velmi Vám děkujeme!

ArsAnima, z.s.