Zachraň srnče z Vysočiny ! z.s.


Životní prostředí Zvířata

Zachraň srnče z Vysočiny !

60.000 srnčat každoročně zemře bez Vaší pomoci! Pojďme společně pomoci jejich záchraně. U vlastních dětí by jste také nechtěli aby přišly k úhoně ! Níže Vám vysvětlíme, co všechno dokáže změnit pár korun Vaší pomoci...

vybíráme od 23.3.2023
4 315 Kč

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Toto srnče již život položilo. Dalších 60.000 to letos ještě čeká...


Srnče příroda vybavila obranou proti predátorům. Bohužel se zatím nestihla přizpůsobit  predátoru největšímu, a to člověku... Který se při honbě za co největším profitem vzdaluje od propojení s přírodou.

Jsme zavedeným spolkem spolupracujícím s OMS, zemědělci i dobrovolníky.
Ochraně srnčí zvěře se věnujeme pasivní i aktivní ochranou. 
Mezi pasivní způsoby patří pachové ohradníky, akustické plašiče apod. Aktivně vyhledáváme srnčata těsně před sečením pomocí dobrovolníků, lovecky upotřebitelných psů.

Nejlepším pomocníkem je dron s termovizí, ale díky vysokým pořizovacím nákladům je téměř nemožné jej svépomocí zakoupit.


Ochrana srnčí zvěře není momentálně v kurzu, neboť panují nálady srnčí zvěř  téměř až vyhladit... Kvůli momentální rekultivaci lesů (po kůrovci) a jejich potencionálním škodám díky okusu srnčí zvěří...

A teď to zkusíme jinak:
První rok, kdy nikdo neznal nás ( a my taky téměř nikoho) jsme působili pouze v nejbližším okolí. Následně se o naší činnosti začalo mluvit a začali jsme zvětšovat "akční rádius" na úroveň okresu. Nyní již jezdíme po celém kraji Vysočina !

Naším cílem je vybrat dostatečné prostředky na zakoupení dronu s termovizí, kde pořizovací částky dnes přesahují 150.000,-Kč

Jedna letecká hodina s dronem zastoupí cca 30 člověkohodin a zvyšuje úspěšnost na téměř 100% !

Taktéž se snažíme informovat laickou veřejnost o palčivosti tohoto problému. Pořádáme besedy, účastníme se veřejných akcí s propagací, navštěvujeme radiostanice a další.

„K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama.“
Parafráze E. Burka, je nám důkazem, že 60.000 mrtvých srnčat ročně je pouze důsledkem neinformováním laické veřejnosti a laxností na kompetentních místech

Váš příspěvek bude použit na zakoupení dronu s termovizí a jeho bezezbytkového využití pro záchranu srnčích životů. Případné dary nad limit budou použity pro zakoupení spotřebního materiálu - rukavice, přepravní bedýnky, pachové ohradníky a další.

Pojďte s námi do toho! Příroda se Vám pohledem na pasoucí srnčí zvěř odmění.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať to přežije co nejvíce srnčat.

Dárce
1 000 Kč

Ať je zachráněných srnčátek co nejvíce!

Dárce
500 Kč