Artalk z.s.


Kultura, umění a historie Osvěta a poskytování informací

Podpořte Artalk – online magazín o současném umění

Milé čtenářstvo, po 15 letech fungování a podporování kulturní sítě vás žádáme o příspěvek, který nám významně pomůže v pokračování české i slovenské redakce Artalku. Abychom mohli nadále psát o umění a publikovat informace dostupné pro všechny zdarma, potřebujeme finanční pomoc. Z nasbíraných peněz zaplatíme naše autorky a autory, grafičky a grafiky a webaře, kteří právě pracují na nové podobě našeho webu, bez něhož by Artalk dál fungoval jen těžko. Přejeme si férovou odměnu pro všechny, kteří se podílejí na vzniku obsahu, který vám denně přinášíme z české, slovenské i zahraniční umělecké scény. Jakákoliv částka nám pomůže zachovat si nezávislost, na které naše texty stojí. Pokud považujete naši práci za potřebnou na místní mediální scéně, prosím podpořte nás. Děkujeme!

vybíráme od 5.3.2023
1 197 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Artalk je časopis o současném vizuálním umění a jedinečný webový projekt s více než 26 tisíci aktivními čtenáři a čtenářkami měsíčně, který se zabývá reflexí dění na výtvarné scéně v Česku, na Slovensku i v zahraničí. Vznikl v roce 2008 s cílem poskytnout prostor pro kritiku a teoretickou diskusi. Od roku 2013 má také slovenskou redakci. Kromě publikování textů vstupuje aktivně do veřejného prostoru prostřednictvím organizování diskuzí, produkcí podcastů a vydáváním Artalk Revue.

Artalk podporuje skrze mediální spolupráci kromě velkých státních institucí také regionální a nezávislé umělecké projekty. Je součástí kolektivu Feministických (uměleckých) institucí a sítě východoevropských časopisů o současném umění East Art Mags. Od roku 2021 funguje jako spoluorganizátor Ceny Věry Jirousové pro začínající a etablované kritiky a kritičky umění. Artalk se řídí principy formulovanými v Etickém kodexu časopisu Artalk.

Po 15 letech fungování a podporování kulturní sítě vás žádáme o příspěvek, který nám významně pomůže v pokračování české i slovenské redakce Artalku. Abychom mohli nadále psát o umění a publikovat informace dostupné pro všechny zdarma, potřebujeme finanční pomoc. 

Z nasbíraných peněz zaplatíme naše autorky a autory, grafičky a grafiky a webaře, kteří právě pracují na nové podobě našeho webu, bez něhož by Artalk dál fungoval jen těžko. Přejeme si férovou odměnu pro všechny, kteří se podílejí na vzniku obsahu, který vám denně přinášíme z české, slovenské i zahraniční umělecké scény. Jakákoliv částka nám pomůže zachovat si nezávislost, na které naše texty stojí. 

Pokud považujete naši práci za potřebnou na místní mediální scéně, prosím podpořte nás. Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

🇨🇺

Michal Mánek
1 Kč