Maltézská pomoc, o. p. s.


Děti, mládež, rodina Pomoc Ukrajině

Finanční pomoc Maltézské pomoci Ukrajina

V Maltézské pomoci nám nejsou lhostejné osudy osob, které utíkají z Ukrajiny kvůli probíhající válce zapříčiněnou ruskou agresí. Poskytneme naše sociální pracovníky a dobrovolníky pro snazší začlenění prchajících Ukrajinců do České republiky. Finanční prostředky budou využity na financování přímé pomoci uprchlíkům a organizační zajištění jejich přijetí a doprovázení v ČR.

vybíráme od 1.3.2023

Finanční pomoc Maltézské pomoci Ukrajina

Vaše finanční dary půjdou na Maltézskou pomoc Ukrajina.
6 400 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Maltézská pomoc Česko se připojuje k Fondu pro zapomenuté lidi a jeho celosvětové sbírce, která je určen na potřeby Maltézské pomoci na Ukrajině. Veškeré finanční prostředky budou poslány přímo Maltézské pomoci Ukrajina.

Na Ukrajině žije 17 milionů lidí v nouzi a ze země uprchlo více než 7 milionů obyvatel. Maltézská pomoc je na Ukrajině uznávána jako důvěryhodný pomocník v nouzi a nadále neúnavně pracuje na poskytování životně důležité humanitární pomoci, včetně teplého jídla, přístřeší, lékařské a psychologické péče těm, jejichž životy byly tímto konfliktem rozvráceny.

10 let podpory Ukrajinské Maltézské pomoci
Fond pro zapomenuté lidi, který je iniciátorem celosvětové sbírky, podporuje činnost Maltézské pomoci na Ukrajině a v okolních regionech již více než deset let a financuje projekty od denních center pro zranitelné seniory přes terapii pro postižené děti až po poskytování potravin a přístřeší pro lidi bez domova. Více informací se dozvíte zde.

Od vypuknutí války v únoru 2022 poskytl fond na prostředky na možnost rychlé pomoci lidem přímo zasažených válkou a podpořil i následnou péči o oběti války. Vedle hrdinské reakce na válku naši partneři z Maltézské pomoci na Ukrajině nadále slouží lidem bez domova, starším lidem, zdravotně postiženým a lidem na okraji společnosti, jejichž potřeby jsou stejně naléhavé jako kdykoli předtím.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu