Psí život, z.s.


Zvířata

Jessinka - virtuální adopce

Jessinka našla i přes svůj věk a zdravotní stav nový domov, při které jí budeme doživotně hradit veterinární náklady. Uvědomujeme si totiž, že ujmout se staršího pejska není jen tak. Uděláme všechno proto, aby Jessinka prožila zbytek života nejen milovaná, měla dostupnou veškerou potřebnou léčbu.

Adoptujte si Jessinku virtuálně!

Přispívejte Jessince každý měsíc na její péči. Pravidelně Vás budeme informovat, jak se jí daří a jak jí Vaše příspěvky pomáhají. Věříme, že společně s vámi a její novou rodinou zvládneme Jessince zajistit plnohodnotný zbytek života.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jessinka je dvanáctiletý kříženec maltézáčka, kterou nám daroval páníček bez domova. O Jessie dříve pečovala jeho žena, která byla na vozíčku a pán se o ní staral. Bydleli spolu všichni v unimobuňce, jenže paní zemřela a majitel péči i fenečku moc nezvládal. Určitě se k Jessince chovali hezky, to je poznat, jenže to prostě nestačí. Je nutné starat se o pejska i po veterinární stránce a zvířata s touto srstí i udržovat. Jessie byla hrozně špinavá, zadredovaná, drápky přerostlé a zatočené tak, že nemohla chodit, protože si je vrážela zespoda do tlapek. Nejdříve bylo potřeba ostříhat tu hroznou "deku" ze srsti, co měla na sobě, ostříhat drápky.

A pak začalo veterinární kolečko. Fenečka absolvovala vyléčení zánětu močového měchýře, zánětu v uších, revizi zoubků - bylo potřeba odstranit 7 zubů a jeden pahýl po ulomeném zubu, zbytek byl zbaven zubního kamene a vyčištěn; dále komplexní rozbor krve, který dopadl na jedničku, což je výborná zpráva, sono ukázalo zvětšenou slezinu, bez patrných jiných změn - ale slezina jí tlačí na močový měchýř, takže potřebuje častěji venčit. 

Co ale Jessinku trápí nyní, jsou problémy se srdíčkem. Má velký šelest na srdíčku (trpí nedomykavostí chlopní) a do konce života bude muset brát na srdce léky a chodit 1-2x z rok na kardiologické kontroly. Tento kardiologický problém se nedá operovat, ale léky ho dokáží kompenzovat. Nicméně toto onemocnění Jessince jistě život ukrátí...

Jessinka má také šedý zákal, skoro nevidí a také špatně slyší. Pravé oko je také po zranění, které se stalo v původním domově. Toto oko jí stále zlobí, již několikrát bylo léčeno antibiotiky, takže Jessie chodí na pravidelné oftalmologické kontroly.  Navíc je potřeba jí pravidelně dávat kapky na snížení nitročního tlaku.
 
I přes všechny tyto neduhy je Jessinka neuvěřitelně miloučká a radostná fenečka, co věčně vrtí ocáskem. Dokonce se nám jí podařilo najít naprosto úžasnou rodinu, která jí nabídla láskyplnou náruč a teplo domova. Jessie má doma dokonce i psího kamaráda, také nemocného starouška. A protože víme, že adoptovat si staršího nemocného pejska není jen tak, budeme Jessince doživotně hradit veterinární péči. Uděláme všechno proto, aby Jessie prožila zbytek života nejen milovaná a opečovávaná, ale měla dostupnou i veškerou potřebnou léčbu, která nebude levná.

Jessinku si tedy nyní můžete adoptovat na dálku a Vámi zvolenou částkou každý měsíc pomáhat s péčí o ni.  Stačí si na této platební bráně zvolit částku, zadat darovat "měsíčně" a poté následovat instrukce.

Moc za Jessinku děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodne stesticka😘😘😘

Jan Hally
300 Kč