Charita Česká republika


Zemětřesení Humanitární pomoc

Charita pro Turecko a Sýrii

Jihovýchodní Turecko a Sýrii zasáhlo v noci z 5. a 6. února katastrofální zemětřesení. Charita Česká republika je připravena okamžitě pomoci zasaženým lidem a z krizového fondu již uvolnila částku 300 000 korun. Charitní síť již spouští pomoc přímo na místě. Pomozte i Vy.

Darujte na základní životní potřeby lidem postiženým zemětřesením

427 383 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Epicentrum zemětřesení o síle 7.8 Richterovy škály bylo v okolí tureckého města Gaziantep, které leží nedaleko syrských hranic. Otřesy za sebou zanechaly přes 41 000 mrtvých a stotitisíce zraněných. Víc než 26 milionů lidí potřebuje humanitární pomoc. Tato čísla ale bohužel nejsou konečná. Záchranáři stále odkrývají sutiny domů, které se v důsledku zemětřesení zřítily.



V zasažené oblasti žijí miliony lidí, jen samotný Gaziantep je dvoumilionová metropole, kde žije také na půl milionů uprchlíků ze Sýrie. Situaci v zasažené oblasti komplikuje tuhý mráz, husté sněžení a déšť. To stěžuje nejen práci záchranářů, ale také zhoršuje situaci lidí, kteří během zemětřesení přišli o střechu nad hlavou. Ti se choulí venku na mrazu a schovávají se před zimou, kde to jen jde, například v autech.
 
Podpořte svým darem sbírku Charita pro Turecko a Sýrii zasažené katastrofálním zemětřesením. Zasažení lidé potřebují opravdu okamžitou humanitární pomoc. Děkujeme.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji že pomáháte.

Pavel Černý
1 000 Kč

Snad příspěvek alespoň trochu pomůže...

Jiří
3 000 Kč

Děkuji Charitě ČR za zprostředkování pomoci. Pán s Vámi.

Jiri Vesely
2 000 Kč