Spolek pro občanskou společnost


Životní prostředí

Pomozte lesům v novoroční sbírce

Příroda vydrží opravdu hodně, ale nevydrží všechno. Ve stínu nekončící pandemie covidu, energetické krize, války na Ukrajině a z toho vyplývající vysoké inflace, přehlížíme naprosto nezvládnutou kůrovcovou kalamitu. Ta už zasáhla téměř celé území České republiky. Lesy nutné potřebují okamžitou obnovu! Jakékoliv otálení při obnově poničených lesů by mělo za následek zarůstaní volných ploch odolnými travinami a ostružiníkem. To v konečném důsledku znamená, že by obnova lesa stála mnohonásobně víc. Proto se na vás obracíme s prosbou o okamžitou pomoc našim lesům. Věřte, že jakákoliv částka vydaná na obnovu lesů v této chvíli je zlomkem toho, co by obnova lesa stála za pár let. Stejně tak se můžete osobně podílet na jejich realizaci s rodinou, kamarády nebo svou firmou. Děkujeme za jakoukoliv vaši pomoc.

1 385 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Zachraňte lesy po kůrovcové kalamitě


Kůrovec doslova sežral podstatnou část našich lesů. Na některých místech leží víc pokáceného dřeva na zemi, než ho stojí v lese. Ztráty vzniklé kůrovcovou kalamitou jdou do stovek miliard. Přispějte jakoukoliv částkou na obnovu lesů po kalamitě. Za 59 Kč vysadíme 1 strom. Za 5.900 Kč vysadíme 100 stromů, a to už je malý les. Sázíme výhradně do oplocenek nebo s individuální ochranou jednotlivých stromů, aby novou výsadbu nezničila zvěř. Kdo chcete kromě daru přiložit ruku k dílu, napište nám na sospro@seznam.cz. Připojte informaci, z kterého jste okresu. Dáme Vám vědět, pokud se bude sázení konat v blízkosti Vašeho bydliště.

Obrázek je z NP České Švýcarsko.  I když by to tak mohlo vypadat nejedná se o fotomontáž. Můžete vidět rozdíl mezi zeleným živým lesem a mrtvou smrkovou monokulturou. Autor: Tomáš Salov mluvčí NP


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu