Voříškov z.s.


Zvířata

Bat - smutný pejsek s nemocnou kůží

Batík se k nám dostal po telefonátu z veteriny, že majitelé neví co s ním a uvažují o euthanasii. Bat k nám přišel s ošklivým zánětem kůže, který mu způsoboval velkou bolest a diskomfort.

přispělo

40 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Ahoj lidi, 
jsem Bat 🦇 a měl jsem to mít spočítané.
Majitelé mne před pár měsíci odvedli na veterinu a chtěli mne nechat uspat. Co je k tomu vedlo? Nevím. 
Naštěstí pro mne, pan doktor mým lidem vysvětlil, že takhle se to neřeší a domluvil mi místo ve Voříškově. Jsou tam známí tím, že k sobě berou i pejsky, kteří někdy někoho kousli. No a to jsem, přiznávám, provedl i já.
Teď jsem v útulku a mám znovu šanci na život."

Bohužel má Bat vážné kožní problémy. Při příjmu měl mokvavé léze po celém těle, rozpraskané uši, nosní houbu i část nosu, hnisali mu obě oči, rohovinu na tlapkách měl v několika odlupujících se vrstvách, tvořících kapsy a praskajících až na živou tkáň. Celé tělo ho bolelo a svědělo.
Batík je bohužel z těch co se o sebe bojí, do toho ho sužuje nepřestávající bolest a z ní pramenící psychická nepohoda. Manipulace je pro něho stresující a umí se bránit zuby.


Byl proto v první týdnu po příjmu ošetřen z toho nejhoršího v anestezii. Všechny léze se oholily, vše se vyčistilo a vydesinfikování, dostal antibiotika a léky od bolesti. K tomu spoustu doplňků na zlepšení kvality srsti a kůže, na posílení imunity, na zažívání a CBD na mírnění bolesti a psychické nepohody. Nechali jsme mu na míru ušít látkový límec, aby měl co největší komfort.
Později jsme nasadili přísnou analergickou dietu. 
Po téměř dvou měsících se mu kůže po těle krásně zahojila a nové léze se neobjevují. Stále se nám však nedaří dostat do dobrého stavu packy.
Rohovina pořád praská a odchlipuje se, někdy mu nohy i krvácí. 
Byli jsme proto s Batíkem na krevních testech především kvůli funkci ledvin, jater, štítné žlázy a dále na zjištění zda není problém autoimunita. Výsledky krve dopadly nad očekávání dobře. Dalším krokem je tedy biopsie přímo z tlapek. Tato ho čeká v průběhu ledna.

Batík je smutný pacient, většinu času proleží a nic se mu nechce. Jenom jíst, ale pěkně z ruky a naservírovat až pod nosík. Když se nám ho podaří zvednout je z něj ale mazlík, který se moc rád válí, zkoumá vše okolo a rozdává pusinky.
Věříme, že když vyřešíme problémy s pacinkami a zbavíme tak Bata bolesti, bude z něho zase veselý mladý pes!
Péče o Batíka je nejen časově a psychicky náročná, ale stojí také spoustu peněz. Jeho život za to ale stojí. A vy nám s tím můžete snadno a z pohodlí domova pomoci ❤️


Děkujeme 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Bate, drž se. Agátka

Václav Havránek
1 000 Kč

Batíku, ať už máš brzy radost z života ❤️

Dáša

Držím palce pejskovi

Tomáš Novický

Doufáme, že se Bat brzy uzdraví a držíme mu palce!

Vojtěch Fárek
5 000 Kč

Přeju Batovi rychlé a úplné uzdravení a chápavé, vstřícné páníčky.

Anna Skopalíková
500 Kč

Pro tebe,at si brzy zdravy

Veronika Michlová
500 Kč