Mumraj z.s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Podpořte psychickou pohodu rodin v Počernicích

Naše srdce bije pro Horní Počernice, ve kterých děláme mumraj už 23 let. Jsme zde přístavem pro společná setkání, podporu a porozumění. Stále častěji k nám přicházejí rodiny s psychickými obtížemi a my jim chceme pomoci podpůrnými skupinami, které poskytují bezpečný prostor pro sdílení, porozumění a vzájemnou podporu a mají unikátní schopnost pomáhat lidem s podobnými problémy. Pomozte nám je realizovat, rozšířit pro další témata a pomoci tak více rodinám.

vybíráme od 20.12.2022
14 300 Kč

přispělo

10 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Víte, že 1 z 5ti žen zažije v mateřství nebo těhotenství psychické potíže? Že ADHD je nejčastější duševní poruchou u dětí (postihuje 7% dětí). Zhruba polovina rodin se rozpadá a to má dopad zejména na děti. I vlivem covidu až 40% žáků devátých tříd základních škol vykazuje známky střední až těžké deprese a 30% z nich známky úzkosti. Přibližně 30% lidí nejméně jednou za život zažije úzkostnou poruchu - ženy jsou ohroženy dvakrát častěji než muži. Čekací doby k psychologům i psychiatrům jsou často velmi dlouhé.

Chceme rodinám společně pomoci k psychické pohodě, aby děti mohly vyrůstat ve zdravém a šťastném prostředí. Podpůrné skupiny jsou jednou z dostupných cest k rychlé pomoci.

Od r. 2022 organizujeme 2x měsíčně setkání pro maminky, které zradila psychika. Maminky ze skupiny vzkazují:
“Díky skupině jsem se vyrovnala s úmrtím svého nenarozeného miminka.”
“Skupina mě drží nad vodou, abych neskončila v Bohnicích.”
“Konečně mě někdo chápe.”

Chceme rodičům nabídnout i další podpůrné skupiny pro:
  • rodiče dětí s ADHD
  • rozvádějící se rodiče
  • rodiče puberťáků
Cílem aktivit je psychická pohoda rodin.
Pomáháme předcházet závažnějším situacím a zvýšit dostupnost podpory (časově i finančně). Jedná se o doplňující podpůrné služby. Umíme v případě potřeby propojit a nasměrovat dál. S vaší finanční podporou můžeme rozšířit a zkvalitnit naše svépomocné skupiny a nabídnout lidem ještě více možností pro vzájemnou pomoc. 

Pravidelná podpůrná setkání potřebují pravidelnou finanční podporu.
Za vaši obětavou podporu vám z celého srdce děkujeme.
Společně dokážeme mnoho!

Velice děkujeme Městskému úřadu Horní Počernice, který nám umožňuje fungovat v prostorách Mezilesí. Jsme vděční všem individuálním a firemním dárcům. Vážíme si pomoci všech dobrovolníků, kteří nám jsou celoroční oporou. My všichni tvoříme ten mumraj pro rodiny! 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

I díky dárcům jsme doposud zrealizovali 20 setkání podpůrné skupiny pro maminky. které zradila psychika. Děkujeme za podporu.

Založení projektu

Ráda jsem přispěla tam, kde to má smysl. V Mumraji jsou skvělí lidé, s nadšením pro věc ;-)

Lenka Havlíčková
1 000 Kč

Moc děkujeme, Lenko, máme radost, že vidíme smysl ve stejných věcech :-)

Mumraj z.s.

Jen tak dal. Jste uzasna parta. Velke diky, za vse co pro nas delate.

Olga Tajmrová

Moc Vám děkujeme nejen za Váš dar, ale i za krásný vzkaz. Udělal nám radost a povzbudil nás! Celý Mumraj Vám přeje, ať máte krásné svátky.

Mumraj z.s.

Mumraj mi přirostl k srdci a jsem ráda, že ho mohu podpořit.

Helena Králová

Moc Vám děkujeme za Váš dar a za Váš krásný vzkaz. Udělal nám, navíc nyní před Vánoci, opravdu velkou radost. Ze srdcí všech v týmu Vám děkujeme!

Mumraj z.s.