Rekonstrukce státu, z. s.


Legislativa a právní pomoc Protikorupční aktivity

Stát pro občany

Pracujeme na lepším státu. Takovém, jehož státní správa zvládne výzvy 21. století a jehož státní firmy slouží veřejnému zájmu. Na takovém státu, který občanům zjednodušuje život.

I drobný dar může pomoct na cestě k lepšímu státu. Podpořte Stát pro občany!

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Co děláme?

Pracujeme na státní správě, která zvládne krize i výzvy budoucnosti, proto v oblasti sdružujeme odborné know-how a díky němu pomáháme s přípravou služebního zákona, který udělá ze státní správy profesionální, neutrální a efektivně fungující instituci; nebo pracujeme na opatřeních, která usnadní státu rozhodování na základě dat (jako je vládní knihovna analýz či zákon o správě dat).

Usilujeme o státní firmy, které slouží veřejným zájmům, proto prosazujeme opatření pro jejich nezávislou kontrolu Nejvyšším kontrolním úřadem i pro jejich efektivní strategické řízení.

Měníme stát tak, aby občanům zjednodušoval život, proto prosazujeme nástroje pro snižování kontrolní zátěže obcí a podnikatelů a pomáháme připravovat opatření, která usnadní komunikaci občanů se státem.

Co jsme už dokázali?

  • V roce 2015 jsme prosadili zákon o registru smluv. Každý si tak může dohledat, za co stát utrácí peníze daňových poplatníků.
  • V roce 2019 jsme prosadili přijetí nominačního zákona, který brání vzniku politických trafik ve státních firmách.
  • V roce 2021 jsme se zasadili o to, aby soudy všech instancí měly povinnost zveřejňovat některé své rozsudky na internetu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na kafe :)

Adam Bilek
100 Kč

Díky za vaši neutuchající práci!

Jakub
300 Kč

Díky za Vaši práci pro náš stát!

Pavel Matuška
1 000 Kč

Díky za Rekonstrukci...

Hana Svobodová
300 Kč