Světem společně, z.s.


Regionální a komunitní rozvoj Rozvojová spolupráce

Nové pracovní místo pro podporu místní komunity

Jsme malá nezisková organizace Světem společně z.s., která se na otázky tzv. rozvojové spolupráce snaží dívat jinak, s pokorou a vědomím, že nemůžeme vědět více než místní lidé. V současnosti se zaměřujeme na naši hlavní iniciativu Community Crafted: komunitní podnik kmenových obyvatel v Severovýchodní Indii a Mexiku, která je především o podpoře místních komunit, umění výroby korálkových šperků, pomalé módě, tradicích a soběstačnosti.

vybíráme od 16.12.2022

Podpořit iniciativu Community Crafted

24 133 Kč
vybráno 97 % z 25 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Řemeslo výroby šperků z korálků je dovednost, která je v komunitách předávána z generace na generaci. Myšlenkou iniciativy Community Crafted - šperky s příběhem, je dát místním lidem příležitost, jak tuto dovednost využít, dále ji obohacovat a přispívat tak k důstojnému živobytí jejich rodin. Tímto se je snažíme podpořit v ukotvení kulturní identity navzdory mnoha vnějším vlivům, které přeměňují jejich společnost.

Pomozte nám pokračovat v iniciativě komunitního podniku Community Crafted a dát tak práci dalšímu člověku v Mexiku. Spolupráce s naší spřízněnou rodinou v Mexiku funguje skvěle. Členové rodiny dona José jsou opravdovými mistry korálkového řemesla a navíc jim extra příjmy, které jejich výrobou získávají, pomáhají zaopatřit jejich potřeby a potřeby jejich dětí. Aby naše práce dávala co největší smysl, chceme, aby byli místní co nejméně závislí na naší tamní přítomnosti. Proto jsme se rozhodli zaškolit místního koordinátora/koordinátorku, který bude na místě schopný organizačně zajistit proces výroby a šperky posílat k nám do ČR.

Chceme tak vytvořit další pracovní místo pro někoho, kdo to bude potřebovat. Náš projekt je maličký, veškeré náklady platíme z prodeje šperků nebo drobných sponzorských darů od jednotlivců. Lidé, kteří za iniciativou stojí, dělají svoji práci dobrovolně a s nadšením, bez nároku na honorář. Zatím nám chybí zhruba 25 tis. na to, abychom byli schopni koordinátorskou pozici v Mexiku vytvořit (odměna pro koordinátora, mobilní telefon a technické zázemí, organizační a administrativní náklady na zaškolení) a abychom mohli nechat naši rodinu vyrobit větší množství šperků. Chtěli bychom takto požádat o podporu naší iniciativy, která nám ji umožní posunout dál.


Váš zájem je pro nás obrovskou podporou díky které může naše iniciativa existovat.

Více info:
http://www.svetemspolecne.cz/community-crafted/

Za Světem společně z.s. 
Lenka


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

užívej si Mexiko! :)

Romik

Hodně štěstí )

Den Sen
1 000 Kč