Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Africká kartička zdravotní pojišťovny

Když je dítě nemocné, jde se k lékaři. To platí u nás v Česku, ale ne v Mahangu v Tanzanii. Za každé ošetření se musí zaplatit, pokud nemáte tu "kouzelnou" kartičku zdravotního pojištění. S návštěvou doktora pak lidé otálejí, protože nechtějí utratit, těžkou prací, vydřené peníze. Léčba se odkládá, a to mívá závažné následky: zbytečně zameškanou školní docházku, přechozené záněty, nekvalitní spánek a únavu. Špatně zvolená pofidérní domácí léčba také přináší svou daň. Tomu chceme učinit konec a všem dětem v Centru pro sirotky Mahango koupit roční zdravotní pojištění. 600 Kč/os/rok zde dokáže hotové zázraky.

vybíráme od 23.11.2022

Za zdravější děti

V Centru Mahango je 30 dětí. Pro kolik z nich se nám podaří získat zdravotní pojištění? Doufáme, že pro všechny!
1 200 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zdravotnictví v Africe funguje, ale pojištění nemá nikdo automaticky a placené státem. Lidé jsou odkázání sami na sebe, a tak často odkládají zdravotní ošetření. Nejhorší je když je kvalitní zdravotní péče odpírána dětem.
Přitom stačí 600 Kč ročně, aby jedno dítě mělo jistotu, že nebude nemocné bez pomoci. Na kašel dostane sirup na bolest tabletku. V kraji Mahanga bývá občas malárie a tu není dobré podcenit.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Tak jedeeem! Už nechci, aby se děcko spadlé ze stromu trápilo bolestí, protože rentgen je sci-fi. A tak. Test na malárii je jen malé píchnutí do prstíku. Kéž je dosažitelné! K penězům posílám taky pusu!

Marie Hodinářová