Nadace Krása pomoci


Senioři

I ve stáří s rozzářenou tváří

Lidskost, bezpečí, důstojnost. Stáří si zaslouží zářit!

vybíráme od 2.11.2022

Podporuju důstojné stáří

37 300 Kč

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Důstojně a bezpečně. Tak chceme, aby žili naši prarodiče a snažíme se pro to udělat maximum. Ale co babičky a dědové, kteří nikoho blízkého nemají? I ti si zaslouží dokončit svůj příběh tam, kde je jim dobře a se vším, co potřebují.
 
Právě pro ně je tady Nadace Krása pomoci. Vyslechne, nasměruje, vysvětlí.
Aby měli potřebné zdravotní pomůcky a léky.
Aby věděli, na jakou pomoc mají nárok.
Aby si měli s kým popovídat.
Aby nebyli sami.
 

JAK KONKRÉTNĚ POMÁHÁME?

Panu J. v loňském roce zemřela jeho žena. Ve svých 93 letech pro něj bylo velmi náročné zajišťovat sám všechny praktické záležitosti spojené se ztrátou životního partnera. Pana J. naše koordinátorka doprovodila do pohřební služby, poté s ním byla vyzvednout urnu, zajistili společně nový občanský průkaz. Dále ho doprovodila na Správu sociálního zabezpečení, kde společně zažádali o vdovecký důchod. Také ho provázela celým procesem řešení pozůstalosti u notářky. Poté společně rušili účet zesnulé manželky a převáděli platby, které odcházely z účtu manželky na účet pana J. Po celou dobu, kromě praktického zařizování, vedli hovory o zesnulé manželce, které panu J. pomáhaly celou situaci překonat.

Naše koordinátorka s panem J. strávila celkem 30 hodin a v kontaktu jsou i nadále.

Je den den koordinátorky péče stojí přibližně 2500 Kč. Záleží na Vás, jakou částku věnujete. Pokud si nastavíte pravidelný příkaz a budete posílat třeba 500 Kč pravidelně každý měsíc, je to pro nás vlastně dvojitá pomoc. Díky pravidelným dárcům totiž dokážeme snáze plánovat naše aktivity dopředu a máme jistotu, že můžeme o daného seniory pečovat celý rok a být mu k ruce, když bude potřebovat.

Každý dobrý skutek a projev štědrosti se počítá.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pomáháme hudbou, společně 😊🎸🎤.

KytarovkaBrno
20 000 Kč

Člověk je tak... KRÁSNÝ, jak krásná je jeho duše. VELKÝ, jak velké je jeho srdce. STARÝ, na kolik se cítí. SILNÝ, jak umí pomoci slabým. ŠŤASTNÝ, jak se umí těšit z maličkostí v životě. MOUDRÝ, aby zkvalitňoval život ostatních.

Petr Hille
2 000 Kč