SOS dětské vesničky, z.s.


Děti, mládež, rodina

Potraviny pro děti v krizovém centru

Děti, které dočasně přišly o domov, potřebují v první řadě bezpečné útočiště, kde aspoň na chvíli zapomenou na prožité útrapy. V krizovém centru je pro ně 24 hodin denně připravena střecha nad hlavou, teplé oblečení, hračky i výživné a zdravé jídlo, které často postrádají. Pomozte nám zajistit pro ně dostatek výživné a zdravé stravy na celý rok.

vybíráme od 1.11.2022

POTRAVINY PRO DĚTI V KRIZOVÉM CENTRU

Pomozte zajistit na celý rok dostatek výživné a zdravé stravy pro děti v akutním ohrožení.
59 750 Kč
vybráno 60 % z 100 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Přijít ze dne na den o domov a rodinu je pro děti mimořádně bolestivý zážitek. Někdy jde ale o jediné řešení, aby se nestalo ještě něco horšího. Do krizového centra přicházejí děti, které jejich nejbližší dlouhodobě zanedbávali, psychicky a fyzicky týrali nebo dokonce zneužívali. To zanechává v životě dětí hluboké jizvy, které se jen těžko a pomalu hojí.

V SOS Sluníčku je proto pro děti 24 hodin denně připravená střecha nad hlavou, teplé oblečení, hračky, jídlo a hlavně rameno, na kterém se mohou vyplakat, trpělivé uši, které je vyslechnou, a náruč, ve které se mohou ukrýt. Nechybí samozřejmě ani odborná psychologická pomoc v případě, kdy jsou úzkost nebo šok příliš velké.

V prostředí, které se snaží co nejvíce přiblížit běžně fungující rodině s jejími činnostmi a rituály si tak tety pečovatelky s dětmi hrají, chodí s nimi na procházky, doprovázejí je do školy, učí se s nimi, starají se o jejich hygienu, uspávají je nebo společně prostírají a chystají jídlo. 

 SPOLEČNÉ CHVÍLE U JÍDLA DĚTEM POMÁHAJÍ, protože:

  • Pestrá a zdravá strava přispěje k jejich optimálnímu tělesnému a duševnímu vývoji.
  • Pravidelný režim stravování vytvoří důležité životní návyky.
  • Při přípravě jídel a prostírání procvičí jemnou motoriku a komunikaci s druhými.
  • Děti dostanou možnost být s někým, kdo poslouchá a snaží se jim porozumět.
  • Nabídnou dětem prostor pro realizaci a znovuobnovení důvěry v dospělé.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu