Dobrodějky, z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Doprava babičky na vozíku za vnoučaty do dětského domova

Paní Milada byla jedinou osobou schopnou postarat se o svá vnoučata. Její zdravotní stav a sociální situace jí to však již neumožňují, je odkázána na invalidní vozík. Děti byly umístěny do dětského domova. Paní Milada žije v Praze, děti jsou umístěny v DD vzdáleném bezmála 60 km. Domov není v dosahu vhodné hromadné dopravy. Prosíme proto o příspěvek pro zajištění dopravy babičky za dětmi. ♥ Dáváme lásku a radost dětem z dětských domovů a hendikepovaným, darujte ji s námi ♥

vybíráme od 16.10.2022

Darujte s námi vnoučatům kontakt s milovanou babičkou

♥ Dáváme lásku a radost dětem z dětských domovů a hendikepovaným, darujte ji s námi ♥
2 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Paní Milada se starala o svá vnoučata Lukáše a Adélku, jejichž rodiče jsou dlouholetí uživatelé omamných a psychotropních látek. Babička, paní Milada, má však roztroušenou sklerózu a je nyní upoutána na invalidní vozík. 
  
Babička  se o děti v rámci svých fyzických možností doposud starala, ale nyní, vzhledem k jejímu handicapu nebylo možné děti v rodině ponechat a byly soudem umístěny do Dětského domova . Přestože to byl nejbližší dětský domov, který měl volnou kapacitu, je od babičky vzdálen téměř 60 km.
 
Dětský domov je sice schopen zajistit přepravu dětí za babičkou, nicméně toto není v místě bydliště babičky možné.
 
Bohužel, bezbariérové taxi, které by pro babičku bylo finančně dostupné, má působnost pouze v Praze a nejbližším okolí. Babička je tak kvůli svému zdravotnímu omezení v kontaktu s dětmi odkázána pouze na telefon. 
 
Cílem sbírky je umožnit babičce a jejím vnoučatům udržet vzájemný kontakt. Vztah s babičkou je více méně poslední fungující rodinná vazba, kterou děti mají. Nyní spolu však mohou komunikovat pouze přes telefon. V době soužití v jednom bytě se dětem babička věnovala, připravovala se s nimi do školy, učila je drobné domácí práce. I děti jsou zvyklé myslet hlavně na dobro babičky, stále se na ni až nedětsky ptají a stýská se jim. 
 
Financováním dopravy pro tělesně znevýhodněné osoby, která by umožnila babičce jezdit za dětmi do DD a být v častějším, a hlavně osobním kontaktu alespoň 2x měsíčně, by se tohoto cíle dosáhlo. 

Cena za cestu speciálně upraveným vozem do této vzádlenosti, s čekáním a asistencí řidiče, se pohybuje od 3500 - do 5500 Kč. Nárůst ceny za dopravu, se dá bohužel při současné situaci s růstem cen pohonných hmot, očekávat.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu