Proty Boty, sekce Cyranovy boty, z.s.


Kultura, umění a historie Lidé s postižením

Ať nás může tančit více

Jsme nezisková organizace PROTY BOTY a věnujeme se integrovanému, kreativnímu a současnému tanci a tvorbě autorských tanečních představení. Pořádáme integrační taneční kurzy pro dospělé a pro rodiče s dětmi, na kterých se společně potkávají lidé s handicapem i bez.

vybíráme od 29.9.2022
39 450 Kč
vybráno 82 % z 48 000 Kč

přispělo

46 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V říjnu otevíráme kroužek kreativního tance pro děti s handicapem, který navazuje na naše sociálně-terapeutické aktivity z minulých let. Je určený pro děti s lehčím typem postižení či autismu a jeho cílem je vytvářet pro děti se znevýhodněním bezpečný prostor, kde mohou aktivně trávit volný čas a rozvíjet svoje pohybové a psychosociální dovednosti. Kroužek je pro skupinu max. 8 dětí, kterým se věnují 2 zkušené lektorky. Náplň kroužku, tempo a způsob výuky lektorky přizpůsobují individuálním možnostem dětí.
 
Pomocí tance, hry a příběhu naplňujeme přirozenou potřebu dětí hrát si, učit se a spontánně se vyjadřovat. Umožňujeme dětem zažívat radost z pohybu, vnímat tělo, objevovat jeho možnosti, tělesně i duševně se uvolnit a rozvíjet tvořivost. 
 
Rádi bychom zajistili fungování kroužku do konce roku 2022 a jeho pokračování v roce 2023. Snažíme se, aby byl kroužek přístupný pro všechny, kteří cítí, že by pro ně byl prospěšný bez ohledu na jejich finanční situaci. Na realizaci tohoto projektu nám však chybí část finančních prostředků na pronájem prostor, částečné krytí mezd lektorek a na administrativní a propagační činnosti.
 
Přidáte se k naší vizí pomocí tance tvořit společnost, kde se člověk cítí a je vnímaný jako jedinečný?
 
Mockrát děkujeme za Váš dar a těšíme se na osobní setkání třeba v některém z našich kurzů nebo na našem tanečním představení :)

 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí a radosti pro vaši práci!

Johana Obršlíková
300 Kč

S pranim mnoha radosti z pohybu

Ondřej Polcer
500 Kč

Drzim palce at se vam dari ;)

Dárce

Hezký projekt, držím vám palce.

Radka Lašková
500 Kč