SANANIM


Sociálně znevýhodněné skupiny Sport a volný čas

Zvítězit může každý!

"Je to něco málo přes 17 měsíců, co abstinuji od drog. Něco málo přes 5 let, co jsem po propuštění z výkonu trestu a od té doby nepáchám trestnou činnost. Snažím se napravit veškerý svůj život. Strašně moc jsem si přál splnit si největší sen – být součástí HWC 2024, který se koná v Seoulu a reprezentovat svou vlast na MS ve street fotbalu. Ale díky tomu, jak jsem žil, jsem se sám připravil o svou šanci dokázat něco ve sportu. Dejte příležitost člověku, který byl vždy a ve všem zklamáním.” Tomáš, klient SANANIMu

Účast na světovém kolbišti ve street fotbalu jako motivace k abstinenci

Splňte sen těm, kteří se rozhodli začít žít svůj život od znova. Těm, kteří se i přes nelehký start rozhodli začlenit se do společnosti a dokázat své úspěchy ve sportu. Dejte jim příležitost hrát za český národní tým na Homeless World Cup. Dlouholeté zkušenosti ukazují, že sport je silnou motivací k abstinenci. Úspěšnost léčby u těchto klientů dosahuje až 85%!
25 857 Kč

přispělo

18 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
S klienty naší organizace se od roku 2004 pravidelně účastníme světové akce Homeless World Cup. Jedná se o unikátní fotbalový světový turnaj, jehož cílem je řešení otázky sociálního vyloučení, ale také integrace našich klientů do společnosti a jejich následná stabilizace. Letos koncem září se HWC koná v jihokorejském Seoulu a Váš příspěvek tak může splnit sen těm, kteří chtějí reprezentovat Česko na mistrovství světa v pouličním fotbale.

Každý rok potřebujeme 150.000 Kč pro udržení kontinuity naší účasti na Mistrovství světa v pouličním fotbalu. Staňte se pravidelným dárcem a Vaše jméno se objeví na dresech v nadcházející sezóně! :)


A co je vlastně Homeless World Cup?
Mezinárodní projekt, který využívá pozitivní síly fotbalu ke zvyšování povědomí o problému bezdomovectví a chudoby ve světe. Sociální integrace prostřednictvím sportu je úspěšnou strategií a společné nadšení pro fotbal má jedinečnou schopnost bořit sociální hranice. Sociálně vyloučeným lidem nabízí životní šanci reprezentovat svou zemi a změnit svou životní situaci.

Proč se zapojujeme?
Také my chceme ve spolupráci s dalšími organizacemi řešícími otázky sociálního vyloučení ukázat naši práci v jiném světle. Při fotbalovém zápase hráči ani fanoušci neřeší, zda fotbalista žije na ulici, nebo bral drogy. Jde o to zúčastnit se, a když se to povede, získat pohár. Stejně jako ostatní země se i my připojujeme k myšlence, že fotbal je skvělou příležitostí upozornit na závažná sociální témata, ale také přímo pomoci účastníkům turnaje změnit své životy.

„V posledních letech se intenzivně zaměřujeme na podporu integrace klientů do společnosti, na jejich pracovní a sociální stabilizaci. Projekt HWC toto vše vhodně doplňuje, protože sportovní aktivity se vším, co s tím souvisí, ke kvalitnímu životu jednoznačně patří,“ říká bývalý trenér české reprezentace Marcel Ambrož.

Nás tým:
Česká reprezentace je součástí Homeless World Cupu již od roku 2004. 
Petr: "Prostě žiju fotbalem, přináší mi uspokojení a po operaci kolen se snažím dostat fyzicky zpátky tam, kde jsem byl. Taky mi přináší chuť do života."
Karel: "Když jsem byl mladší, byl jsem dost divokej, mám pocit, že fotbal mě hodně zklidnil. Nebaví mě jen, když to kluci v týmu flákaj."
Jirka: "Kdybych neměl fotbal, nemohl bych dělat na „áru“, fotbal mi pomáhá vyrovnat se se smrtí. Fotbal mě naučil respektovat trenérův názor, smiřování se s jiným názorem, je to kolektivní hra, je to názor nás všech."


Všem štědrým dárcům srdečně děkujeme za podporu. Veškeré vybrané prostředky budou využity na pokrytí nákladů spojených s výpravou české reprezentace na další ročníky Homeless World Cupů.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím palce!

Lucie

Dík za vaší práci. Je prospěšná pro všechny.

Barbora Kratochvílová
500 Kč

Chtěl bych aspoň tímhle poděkovat , za to ze jsem měl možnost a být součástí “rodiny” byl jsem rok v TKN a taky na DC . A byla to obrovská zkušenost a podpora v začátcích moc dekuju já vám

Josef Posvanc
500 Kč

Držte se, je to těžké ale jde to.

Barbora Kratochvílová
1 000 Kč