Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Škola Galula prosí o pomoc

Díky ZŠ Dubňany jsme v Galule postavili školku a opravili několik tříd, ale pomoc je potřeba neustále. Některé třídy potřebují opravit a také vybavit lavicemi, učebnicemi a školními pomůckami. Sice nemůžeme zajistit víc učitelů, ale ty co tam jsou můžeme motivovat, třeba tím, že do každé třídy dostanou stůl a židli - ani takové věci totiž nejsou v Africe samozřejmostí.

Podpořme školu v Galule

Rozvíjejme společně Galulu, ať do ní chodí rády, jak děti, tak učitelé. Zvelebujme a vybavujme třídy....
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Škola Galula je velmi chudá škola položena poměrně daleko od civilizace. To hraje svou roli ve všem: špatně se shánějí pracovníci, je těžké a nákladné dovážet zboží a materiál, vzdělaní lidé tady nechtějí zůstávat a tak učitelé často žádají o přeložení. Rozvoj školy je pozvolný, ale díky vám se zvelebuje zázemí pro výuku a děti chodí do školy rády.

Za všechna léta spolupráce Dubňan a Galuly se udělalo kus práce. Nejskvostnější dílo pomoci je budova mateřské školky, která je nejen praktická, ale i krásně vyzdobená. Děti jsou v ní rády.


Co se podařilo v roce 2021?

Nakoupili jsme učebnice matematiky a školní atlas pro celý jeden ročník! Aby zůstávaly učebnice co nejdéle v co nejlepším stavu, pořídili jsme také skříňku. V třídě sedmého ročníku, což je závěrečný ročník základní školy se také opravil strop, který žákům padal doslova na hlavu. Děkujeme za vaše dary a prosíme o příspěvek také pro příští rok.

foto před (2021):


foto v průběhu oprav (2021):


Rok 2022

V roce 2022 jsme misi do Galuly nepodnikli, protože škola nebyla připravena. Dostala tak trochu výchovnou lekci. Místo škole Galula, pomohly Dubňany škole Iduya, která je na tom obdobě špatně. Nakoupily se lavice pro žáky a pořídilo se drobné úklidové vybavení.
V roce 2023 se do Galuly chystáme a společně s vámi ji zase posuneme o krok dál!

Děkujeme za vaši dosavadní podporu, jestli vás zajímá, co všechno se už díky vám podařilo, čtěte tady: http://www.bezmamy.cz/zs-dubnany
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu