Tlapro z. s.


Zvířata

Na zajištění veterinární péče

Vážné nemoci či vážná zranění jsou vždy život ohrožujícím stavem 😿 a my v těchto situacích nemůžeme a nechceme přemýšlet, zda kočičce poskytneme pomoc, protože na účtu nemáme dostatek financí. Jsme prostě záchranáři a život kočky je pro nás nejdůležitější. Prosíme o pomoc s úhradou neplánovaných veterinárních výdajů, abychom mohli pomáhat co nejvíce a co nejlépe umíme. Mockrát děkujeme 🙏❤️

ZAPOJ SE I TY A MĚŇ OSUDY ZVÍŘAT BEZ DOMOVA ♥

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
„Dopadám na tvrdou zem, všude je spousta hluku a pohybu. Vůbec netuším, co se děje a kde jsem se tu vzal. Je to příšerné místo. Choulím se do klubíčka a čekám. Čekám, jestli se můj páníček vrátí a nebo jestli tohle je můj konec. Čekám tady několik dlouhých minut. Najednou si všimnu, že se ke mně někdo blíží. Leknu se. A instinktivně kousnu, několikrát. Nakonec jsem stejně polapen. Kam mě to berou? Proč mě zavírají do té věci? Jsem moc vystresovaný a unavený, usínám. Probouzím se až v místnosti s lidmi v bílých pláštích. Co po mě chtějí? Prohlížejí mě. Snažím se pouštět hrůzu, ale jsem tááák moc vyčerpaný, že znovu usínám. Vzbouzím se zase na jiném místě. Je tu spoustu jídla, pelíšek, kam se můžu schovat i kočičí kamarádi. Ti mi povídají, že jsem měl velké štěstí, že mě teta zachránila. Že už u ní nějaký čas bydlí a mají se fanfárově. Perfektně se o ně stará a mají od ní ten nejlepší servis. No, uvidím, jestli se tu rozhodnu zůstat. 
Zatím si tu ženskou nechci pouštět moc k tělu, kocour nikdy neví. Můj páníček mě tak zklamal. Moje malá dušička je zničená z toho, že mě opustil. Dalšího člověka už si k tělu nepustím! Syčím a vrčím na ní o sto šest. 
Dny plynou a já zjišťuju, že tahle ženská je tady každý den. Ať se snažím sebevíc, pořád je na mě hodná, chce si se mnou hrát a krmí mě. Přemýšlím, že jí dovolím, aby mě pohladila. Stejně to furt zkouší... Je to mňaukonalé. Úplně jsem zapomněl, jak mám mazlení rád. Od teď mě tahle ženština, ehm, myslím tím teta Adéla, může drbat každou minutu mého života. Díky Adél, že si mě tam nenechala.“ 
 
Proč Vám to vlastně píšu? 
Já měl velké štěstí. Tetě Adéle záleželo na zbídačeném klubíčku, které našla ležet na Pražském okruhu. Díky VAŠÍ pomoci může Adéla a její spolek Tlapro pomáhat. Kromě mě se totiž starají o další skoro 100 kočiček bez domova. A zabezpečit jim všem veterinární péči je velká zodpovědnost. 
Nemůže se jim stát, že nebudou mít finance, protože to by pak stálo životy a třeba mě by pak nemohli přijmout do péče.  
 
Děkuji, že měníte náš osud a děláte náš život lepším 🙂

Váš Vavřinec 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

👋 Představujeme vám Rozárku.
Kočička se bezprizorně potulovala po pražských Nuslích, kde neměla žádné zázemí 😿. A právě proto, že byla bez pravidelného krmení, bez tepla a bez veterinární péče, navíc na ne moc bezpečném místě pro kočičky, jsme se jí rozhodli přijmout do dočasky.
Na kočičku nás upozornila paní Bára, která Rozárku objevila a pár týdnů jí nosila jídlo. Rozárka se zdála kontaktní. Bohužel v dočasce se zatím straní a vše pozoruje z úkrytu skříně 😼.
Kočičce hledáme domov 🏠. Rozárka bude potřebovat trpělivost a dostatek času na rozkoukání. Hledáme tedy někoho, kdo je často doma – nejlépe někdo v důchodu, nebo někdo, kdo z domova pracuje. Nepotřebujete společnost této krásné kočičí slečny právě vy 😻?
✅ Stáří odhadem 5–7 let
✅ Kastrovaná
✅ FIV/FELV negativní

Obrátila se na nás paní, že v Řepích je zraněná kočička 😿. Prý ji honil volně pobíhající pes. Kolegyňky tedy vyrazily na odchyt a na podruhé se povedlo kočičku lapit a odvést jí na veterinu 👩‍⚕️.
Jde o starší kočinu (10+ let) s otevřenou ránou na nožce 🦶 a podezdřením na srdeční arytmii.
Kočičku si zatím ponecháváme v dočasné péči a je objednaná na kočičí kardiologii a rentgen 👩‍⚕️.

🥳 Sláva, zubaře mám konečně za sebou!
Ve čtvrtek jsem přišel o všechny své zbývající zoubky 🦷, protože už se mi na nich moc špatně kousalo a docela mě bolely 😿. Trochu jsem se bál a doma jsem se nechtěl nechat chytit, ale nakonec to nebylo tak strašné. Poslední, co si pamatuji je, jak mi paní doktorka strká do žilky na přední tlapce takovou uzoulinkou hadičku a pak jsem najednou usnul jako špalek 😼. Když jsem se na veterině probudil, hned mi všichni kolem s úsměvem říkali: „Kryštofe, všechno je v pořádku, byl jsi moc statečný!“ A tak jsem zase s úlevou usnul 😊. Teď už jsem dávno doma, na dobu rekonvalescence a užívání léků jsem dostal svůj osobní mini pokojík. Alespoň mi ostatní kamarádi nebudou z mé mističky krást všechny dobroty. Také jsem dostal doporučení, abych se šetřil, protože nemám v úplně dobré kondici srdíčko, ledviny a plíce…
Důchod 👴 tedy prožiji v teple domova s maximálním servisem a milou obsluhou 😻.
Přeji vám hezký den, Kryštof 🐾.

Říká se, že tříbarevné kočky nosí štěstí. Sama Zuzanka ho ale doposud zrovna moc neměla. Před několika měsíci se vyhublá a zacuchaná objevila u domku paní Heleny v Praze. Zastavila se však u správných dveří, protože Helenka je kočičím andělem. Stará se o 9 bezprizorních kočiček, kterým pomáhá jak může. Vše financuje sama ze svého důchodu, který jí jen tak tak vystačí.
Když ale viděla, v jakém je Zuzanka stavu, tak se zubožené kočičky ihned ujala a vzala jí na veterinu. Zuzanku nejprve léčili s rýmou, která se ovšem neustále vracela. Poté došlo i na trhání několika zoubků, které mohly recidivy vyvolávat. A až na rentgenu se zjistilo, že v obličeji kočičky je cizí předmět, patrně diabolka, která problémy způsobuje.
V tento okamžik se Helenka obrátila na náš spolek, protože si další operaci kočičky už zkrátka nemohla dovolit. Všechny její úspory padly na Zuzanky předchozí léčbu. Helena nikdy o pomoc neprosila, ale nechtěla Zuzanku ponechat napospas osudu. A protože jí z „kočičího krmičského světa“ známe a víme, jak báječně o kočičky pečuje, rozhodli jsme se jí pomoci.
Zuzanka podstoupila operaci na naší oblíbené Veterinární klinice Nusle, za což lékařům velmi děkujeme! Zákrok dopadl dobře a kočička se pomalu zotavuje. Doufejme tedy, že se štěstí konečně usmálo i na tuto tříbarevnou kočičí dámu a žádné další trable jí už nečekají.

Do dočasné péče jsme přijali Kryštůvka z Olšan.
Adél se zdálo, že hůř baští a hubne 😿. Vzali jsme ho tedy na veterinu 👩‍⚕️, kde ho kompletně proklepli. Krve 🩸, testy negativní, sono bříška. Výsledek: je začínající ledvinář, rýma, svrab v uších, zuby 🦷 už má jen ve spodní čelisti a většina z nich je velmi špatných 🙄.
Kryštůfek je hodný, až trochu apatický, odběry krve zvládl na jedničku. Baští zatím méně, přece jen je vyjukaný z té změny.
Kryštůfek podstoupil koncem roku vyšetření na kočičí kardiologii a rentgen 👩‍⚕️. Srdíčko mu šlape celkem dobře 🙏, ale plíce nevypadají nejlépe 😿, což vzhledem k jeho věku a dosavadnímu způsobu života venku, není zase takové překvapení. 💪 V každém případě se budeme s veterináři snažit, aby zbytek života prožil co nejkomfortněji 😽.

💬 Kastrujeme zahrádkářskou kolonii v Bohnicích. Kočičí kolonii se rozhodla vyřešit paní Jana, která je předsedkyní zdejšího spolku zahrádkářů 🌳.
Jana je úžasná a její postup řešení situace okolo opuštěných koček je přímo ukázkový 🙏. Nezavírala oči před problémem, nekastrovaných zvířat, která žijí v zahrádkách. Ani nevydávala nesmyslná a hlavně nezákonná rozhodnutí o zákazu krmení koček. Jana se situaci rozhodla vyřešit 💪 prostřednictvím kastrací zdejších zvířat. Kastrace zaručí kočičkám lepší život a hlavně zamezí jejich nechtěnému rozmnožování 🙏. Takto řeší situaci uvědomělí lidé ve 21. století. My jsme zajistili ošetření proti vnitřním a vnějším parazitům a kastrační program Feliti úhradu kastrací.

Janě moc děkujeme, je to žena se srdcem na pravém místě ♥ .


Kocourek Nudlík – 🐈 ze zahrádkářské kolonie v Tróji. Jeho krmička si všimla, že není úplně fit 😿. Podle jeho jména si asi dokážete představit, že ho trápily nudle a taky hodně prskal 🤧. Kocourkovi jsme zajistili veterinu 👩‍⚕️

Vavřinec – sražený kocourek posílá pozdravy 👋. Fyzicky je na tom už mnohem lépe 🙏. Je sice pořád hubený, ale dobře a rád baští 🥩😋.
Horší je ale jeho dušička 😿, ta se bude hojit mnohem déle. Neustále syčí a je takový ustrašený 🥺😓. Kolegyňka se na něj už odvážila, i přes to syčení a vrčení, sáhnout 💪, neublíží, ale je úplně "dřevěnej" a je vidět, že má strach... 😓

Novinky od sraženého kocourka z Pražského okruhu. Klučík dostal jméno Vavřinec, neboť tento svatý na něj nejspíš v den nálezu dohlížel. Dobrou zprávou je, že začal alespoň trošku baštit. Zatím je ale stále nekontaktní a na člověka reaguje podrážděným vrčením a syčením. Doufáme však, že je to způsobené jen zraněním hlavy a prožitou hrůzou.
‼️ Jinak kocurek během záchrany kolegyňku asi 6x kousl a ta si nakonec musela ručku nechat ošetřit u lidské paní doktorky (první pomoc jí poskytli na veterině – děkujeme!).

Nález kocourka v Praze 
Na Pražském okruhu u svodidel jsme nalezli schouleného vyděšeného kocourka. Kocourka jsme ihned odvezli na veterinu do Nuslí, kde potvrdili domněnku, že ho poranilo auto. Kocourek má otok kolem tlamičky a otřes mozku. Léčit se bude u nás v dočasné péči.
Podle místa nálezu (okruh u Jivin) soudíme, že ho nejspíš někdo vyhodil, ale pro jistotu hledáme majitele: https://www.psidetektiv.cz/zvire/nezname-praha-mesto-2022-08-10.
Náklady na péči o kocourka odhadujeme zatím na více než 5 000 Kč :(
Děkujeme za každý příspěvek.

Založení projektu

Moc děkuji, děláte velmi záslužnou činnost

Josef Datel
300 Kč

My Vám také moc děkujeme, Josefe ♥ Jste úžasný!

Tlapro z. s.

Jsem ráda, že se o ně staráte. Asi 10 let jsem také s kamarádkou krmila v zahradě u kostela zespodu. 4 číči jsem odchytla a dala vykastrovat a udala jsem 8 koťat. Vím, že to není snadné. Takže vám velmi děkuji.

Olga Šolcová
5 000 Kč

Olgo, z celého srdce Vám děkujeme za Váš velmi štědrý dar. Jste moc hodná, že jste také krmila a kastrovala ♥ Děkujeme Vám

Tlapro z. s.