Bezobalu, z.ú.


Osvěta a poskytování informací Životní prostředí

Anticena o nejbizarnější obal roku

Upozorněte s námi na obaly, které vás nadzvedávají ze židle. Společně dáme výrobcům jasně najevo, že vzniklý odpad po nákupu zboží nemůže ležet na bedrech nás spotřebitelů.

vybíráme od 9.8.2022

Buďte součástí systémových změn a odstraňme nesmyslné obaly z pultů

Upozorněte s námi na obaly, které vás nadzvedávají ze židle. Dáme firmám jasně najevo, že vidíme dopady jejich nezodpovědnosti.
200 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kdo má skutečnou odpovědnost za odpad z obalů?

Upozorněte s námi na obaly, které vás nadzvedávají ze židle prostřednictvím anticeny o nejbizarnější obal roku. Společně dáme výrobcům jasně najevo, že vzniklý odpad po nákupu zboží nemůže ležet na bedrech nás spotřebitelů. Nominujte obaly, které vám vadí a staňte se partnerem této kampaně, která usiluje o systémovou změnu.

Obaly jsou všude kolem nás. Tvoří až 63 % plastového odpadu. Prostřednictvím soutěže o nejbizarnější obal roku chceme dlouhodobě upozorňovat na ty nejhorší z nich. Nesmyslné, nadměrné, klamavé nebo nerecyklovatelné obaly se kterými se v obchodech setkáváme. Každý jednorázový obal se totiž záhy stane odpadem a proto záleží na tom, z čeho je vyrobený, jak je veliký nebo jaké informace nám přináší.
 
Naše odpovědnost za odpady, které produkujeme v rámci nákupů končí tam, kde se přestáváme vyznávat v tom, co je ekologické. Nemáme možnost ovlivnit složení nebo velikost obalu ve kterém výrobek kupujeme. Výrobci produktů a jejich obalů jsou zodpovědní za udržitelnost obalu, který produkují.     

Naším cílem je prostřednictvím medializace a volby anticeny upozornit výrobce, aby převzali odpovědnost za obaly, do kterých své výrobky balí.

Podpořte tuto kampaň a staňte se partnery a podporovateli projektu, který usiluje o systémovou změnu.

více se dozvíte na https://bizarobal.zerowasters.cz/


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu