Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Sirotci "na druhou"

Už jednou se ocitli bez rodiny a teď znovu opuštěně čekají na stránkách Bez mámy než najdou někoho, kdo je bude mít rád. Komu bude záležet na tom, aby měly postel, něco k snědku, chodily do školy, a díky vzdělání dostali v budoucnu naději na lepší pracovní možnosti i osobní rozvoj. Asi to bude krize, která brání potenciálním rodičům na dálku přijmout další závazek, proto hledáme cestu, jak děti podpořit i bez závazků - třeba jednorázově nebo jen stovkou měsíčně.

vybíráme od 8.8.2022

Sirotci "na druhou"

Jednou ztratili rodinu, podruhé přišli i o rodiče na dálku a nebo na ně čekají až příliš dlouho. Pomozme dětem ať se necítí opuštěně a mají to nejnutnější k životu....
3 250 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kdo je mezi dětmi, které již dlouho čekají na pomoc?


Jsou tu děti, které potřebují domov i vzdělání....

Habiba, Restuta, Kelvin, Emanuel, Erica jsou děti z ulic Dar es Salaamu. Většinou nemají ani jednoho z příbuzných, mnohdy nevíme ani kolik jim je let. Místo našly pod křídly místního dobrodince Zadoka, který zřídil pro ně sirotčinec Zili House, ale sám je schopen uživit a poslat do školy není.

Děti od nás potřebují:
- školné či stravné ve škole
- zdravotní pojištění (vysoký výskyt malárie)
- zaplacení elektřiny, pitné vody
- příspěvek na pravidelnou kvalitní stravu (děti ulice jsou často podvyživené)
Emanuel už své rodiče na dálku má. Pokud se i vy chcete stát podporou pro jedno z dětí, jako se stala rodina Svobodova pro Emanuala, ozvěte se nám: kontak@bezmamy.cz / http://www.bezmamy.cz/nase-deti


Jsou tu děti, které potřebují jen vzdělání....

Anastazia a James jsou děti z Centra pro sirotky Mahango, podpora kterou dostávají od svých rodičů na dálku se týká potřeb zázemí, stravy, hygieny a zdraví, ale na VZDĚLÁNÍ to bohužel nestačí. Ana je na internátní státní škole, James se dobře učí na kvalitní soukromé škole.
- potřebuje zaplatit školní náklady cca 11 000 Kč/rok (Anastazia),
20 000 Kč/rok (James)

Franco a Neema mají svou rodinu, takže jin nechybí střecha nad hlavou nebo strava, ale VZDĚLÁNÍ. Na střední škole uspěli na výbornou a jsou vybrání na navazující vzdělání tanzanskou vládou. To je skvělé, ale nemají tam za co dojet, za co zaplatit internát, školní pomůcky apod. Byla by škoda, kdyby tito nadaní mladí lidé skončili jen u práce na poli. Rozvojová země potřebuje inteligentní lidi na správných místech!
- potřebují zaplatit školní náklady cca 15 000 Kč/rok

Petr má jen babičku, ale ta si nemůže dovolit ho ani dobře živit, natož ještě posílat do školy. Internátní střední škola by byla pro něj to pravé. Učitelé, kteří ho provázeli základní školou trpí při pohledu na to, jak tento nadaný žák sedí doma.
- potřebuje zaplatit školní náklady cca 15 000 Kč/rok





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ono úplně stačí bejt sirotek jednou! :-)

Marie Hodinářová