Rekonstrukce státu, z. s.


Lidská práva Osvěta a poskytování informací

Síť k ochraně demokracie

V Síti k ochraně demokracie bráníme ústavnost a lidská práva před hrozbami všeho druhu. Přední experty a expertky propojujeme s občany a organizacemi, kterým záleží na demokracii — napříč republikou i názorovým spektrem. V tématech důležitých pro fungování demokracie vyhodnocujeme to podstatné, sdílíme informace a výzvy k akci. 80 expertů a expertek. 180 členských organizací a tisíce jednotlivců. Milionový dosah. Podporujeme se navzájem a když je to třeba, jednáme.

Členství v Síti k ochraně demokracie je bezplatné, proto se neobejdeme bez Vaší podpory. Darujte a chraňte tak s námi principy demokratického právního státu v České republice!

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jak Síť k ochraně demokracie funguje?

Síť k ochraně demokracie je zde pro všechny, kdo chtějí chránit principy demokratického právního státu. Ve spolupráci s experty sledujeme a vyhodnocujeme dlouhodobé trendy, porušení Ústavy nebo Listiny základních práv a svobod, informujeme o nich členy Sítě, občanskou společnost a média a s jejich pomocí odvracíme akutní hrozby pro demokracii. V Síti propojujeme jednotlivce, firmy, neziskové organizace a neformální skupiny. Vítáme zapojení organizací různého typu, abychom předešli uzavírání do možných profesních, tematických, místních nebo ideových bublin. Podstatný je záměr členů chránit demokratický právní stát. Jak konkrétně se členové zapojí, už je na nich samotných. Členové dostávají podstatné informace a konkrétní nabídky, jak přispět k ochraně demokracie. 

Členství v Síti k ochraně demokracie je bezplatné, proto se neobejdeme bez podpory našich dárců, kteří se tak výrazným způsobem podílejí na ochraně principů demokratického právního státu v České republice. Přispět k efektivnímu odvracení hrozeb pro demokracii můžete i Vy. Staňte se dárcem a členem Sítě! 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Spravedlivá nepopulistická demokracie nerozdělující národ je pro mě na prvém místě.

Emil Viráč
300 Kč

Na ochranu demokracie

Jindřich Calta
1 000 Kč