Život zvířete z.s.


Filantropie a dobrovolnictví Zvířata

SENOBRANÍ - POMOZTE NAKRMIT ZVÍŘATA

V rámci býložravých zástupců našeho společenství se staráme o 11 kozenek včetně kozlíků a nemalou spotřebu sena mají také 2 kobylky a věčně hladový valach Bobeš. Zásoby se nám tenčí a je potřeba naplnit stodolu. Ceny se raketově zvedají a je potřeba myslet i na zimu.

vybíráme od 3.6.2022

POMOZTE NÁM NAPLNIT BŘÍŠKA

DĚKUJEME VŠEM
500 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Staráme se celkem o 70 zvířat, mezi které patří psí parťák, kočičky, papoušek, slepičky a 3 kohoutci, kozy a kozlíci a také 3 koně.

Právě býložravým zástupcům našeho společenství bychom rádi zajistili dostatek krmení pro spokojená bříška. Protože stoupající ceny se týkají i balíků sena, budeme Vám vděčni za jakýkoliv příspěvek.


Andělku jsme zachránili před zabitím, když jí bylo 5 let. Že prý nechce dát kůzlata. Do té doby žila sama, uvázaná řetězem v malé místnosti bez oken. Po vet. kontrole bylo zjištěno, že je sice vyhublá, ale jinak zdravá a jelikož k nám přišla s již spuštěným vemínkem - tedy kůzlátka někdy již mít musela, usoudili jsme, že možná ty !podmínky!, ve kterých musela vydržet, byly důvodem k tomu, že neměla sílu dávat další život.

Bonifác je nyní již roční kozlík, který by za běžných praktik skončil na porážce. U nás podstoupil kastraci jako ostatní kozí kluci a rádi bychom mu jako ostatním zvířatům u nás dopřáli spokojený a bezpečný život.


Bobík pochází od handlířů a přišel k nám s několika jizvami na těle i na duši. Co přesně si zažíval už se nedozvíme. Z fyzických útrap mu zůstala zahojená jizva na nose, kterou měl zřejmě z moc utažené uzdy nebo příliš časté těžké práce, vydřenou až skoro na kost - už mu tam nenarostla ani srst, jen bílé chloupky ohraničují staré zranění. Na co jsme dále přišli je přeříznutý jazyk - při prohlídce veterinářem nám bylo řečeno, že to prý handlíři dělají, když kůň nechce stát, tak mu přiváží jazyk řetězem a tahají za něj. 
Nyní je z něj svérázný obrkluk, který si rád plní bříško a užívá si společnost dvou klisen. 

Pomůžete nám zajistit pro naše parťáky dostatek krmení? Děkujeme všem. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeju ať se vám daří,a klidné následující roky.

David Vajsar
500 Kč