Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Kultura, umění a historie Lidé s postižením

Výstava v rámci Dnů umění nevidomých v Pelhřimově

Krásná ukázka toho, že člověk s handicapem je schopen běžného života. Oblastní odbočka celostátního spolku nevidomých a slabozrakých pořádá v rámci festivalu Dny umění nevidomých v Pelhřimově kulturní akci.

vybíráme od 25.5.2022

Buďte štědří pro dobrou věc.

Váš dar spolufinancuje náklady na kulturní akci, pomůžete zrakově handicapovaným.
1 000 Kč
vybráno 29 % z 3 500 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky, zapsaný spolek (SONS), pořádá již 28. ročník Festivalu Dny umění nevidomých 2022 (DUN) ve vybraných městech Moravy, Slezska, v Praze a začíná se rozšiřovat i do dalších měst České republiky.
V Pelhřimově bude tento Festival letos pořádán již potřetí. Jde o přehlídku uměleckých schopností nevidomých a těžce zrakově postižených osob. Festival se snaží představit tvorbu zrakově postižených profesionálních umělců v různých uměleckých oborech. V letošním roce bychom rádi představili veřejnosti zrakově handicapovanou grafičku Markétu Evjákovou, která své obrazy tvoří počítačovou myší. Tato výstava, která bude zahájena vernisáží, se uskuteční v měsíci říjnu v  Galerii M v Pelhřimově. Součástí vernisáže bude rovněž hudební produkce žáků ZUŠ Pelhřimov. Umělecká prezentace je určena laické i odborné veřejnosti, školám a dalším neziskovým organizacím. Projekt je prezentován mezi dalšími komunitami zdravotně postižených a seniory, sbližuje tak díky kultuře tyto komunity s veřejností a propojuje svět vidoucích a těžce zrakově postižených.

Výstupem tohoto projektu je dle zkušeností jednotlivých krajů větší zájem veřejnosti o život osob s těžkým zrakovým postižením, na základě většího zájmu máme možnost rozšiřovat své aktivity a získávat dobrovolníky.



https://www.sons.cz
Váš dar pomůže s náklady na pořádání výstavy. Děkujeme Vám.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu