Česko.Digital, z. ú.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Safezóna - připravujeme jednotné místo pro prevenci a včasnou pomoc při duševní nepohodě či složité životní situaci dětí

Chceme zkrátit dobu, po kterou se děti odhodlávají říci si o pomoc díky jasným a srozumitelným informacím na jednom místě. Pomůžeme jim se v tíživé situaci snadněji zorientovat. Právě vytvořením přehledného a jasného místa, který pro děti v českém prostředí chybí, usnadníme včasnou pomoc.

vybíráme od 20.5.2022

Safezóna - podpořte jednotné místo pro prevenci a včasnou pomoc při duševní nepohodě či složité životní situaci dětí

Chceme zkrátit dobu, po kterou se děti odhodlávají říci si o pomoc díky jasným a srozumitelným informacím na jednom místě.
6 900 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 V Česko.Digital stavíme jednotný digitální prostor, Safezóna, kde děti, a později i rodiče a učitelé, najdou informace týkající se duševního zdraví, prevence psychických potíží a odkazy na příslušné organizace.

Čeho chceme dosáhnout?
 
S projektem míříme ke snížení přetížení organizací a jednotlivců pomáhajících v oblasti péče duševního zdraví. Cílíme na několik skupin. Především na děti druhého stupně základních škol (celkem 389 000 dětí). V budoucnu plánujeme zapojit do projektu i další cílové skupiny, které mohou dětem v jejich obtížných situacích značně pomoci, ať už to jsou rodiče, učitelé či vedoucí zájmových kroužků.

Jak toho chceme dosáhnout?
 
Vybrali jsme 15 nejpalčivějších témat a do projektu jsme zapojili partnery z řad odborníků, kteří se na konkrétní problematiku specializují. Tito experty na daná témata garantují jasné a relevantní informace pro citlivou cílovou skupinu. V této chvíli jsou mezi aktivně zapojenými organizace Replug me, Centrum Locika a psycholog Adam Táborský.
 
V průběhu tvorby nám poskytlo podporu a pomoc spoustu dalších organizací a institucí jako například ČOSIV nebo MPSV a další, kteří se zapojují, když je potřeba. Na scénářích dále spolupracujeme s organizacemi 3pe, Linka bezpečí, Česká asociace streetwork, Linka pro rodinu a školu, Národní centrum bezpečnějšího internetu nebo Nevypusť duši.

Zaujal vás projekt Safezóna? 
Staňte se fanoušky Česko.Digital a sdílejte aktuální příspěvky našeho projektu na sociálních sítích mezi své známé (Facebook, LinkedIN, Twitter) nebo odebírejte YouTube kanál Česko.Digital. 
Podpořte naši komunitu expertních dobrovolníků Česko.Digital libovolnou finanční částkou přes Darujme.cz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

majfi

Dávid Fogad