Nadace Partnerství


Kultura, umění a historie Životní prostředí

STROM Č. 12 - Bartákova třešeň

Stromy jsou svědky naší historie, dávají krajině nezaměnitelnou tvář a mají řadu přínosů. Abychom mohli dary stromů přijímat, musíme o ně i pečovat. Váš dar je investicí do budoucnosti. Díky vám se ošetří stromy, které péči opravdu potřebují. Díky vám vyrostou také stromy nové a pomohou zchladit přehřátá česká města, zadržet vodu v krajině a zlepšit kvalitu ovzduší. Buďte v tom s námi, zapojte se a hlasujte pro stromy, protože každý strom se počítá.

vybíráme od 20.6.2022

STROM 12

1 DAR V HODNOTĚ 30 Kč = 1 HLAS V ANKETĚ STROM ROKU
2 010 Kč

přispělo

31 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Třešeň, kterou zasadil dědeček paní Bartákové, pan František Petržela, roste na pomyslném vrcholu údolíčka Gregorka. Toto údolí je plné sadů. Některé jsou prastaré a stromy v nich jen dožívají. Některé ale mají nové hospodáře a ti je obnovují. A nejen to, podél místní cesty sázejí postupně i nové stromy. Jejich snem je vytvořit aleje ovocných stromů kolem většiny cest v této lokalitě.



Naším úkolem je připravit Českou republiku na změny klimatu. Strom je snad nejúčinnější nástroj, jaký máme. Chceme jich během pěti let do polí, zahrad a měst dostat 10 milionů. Buďte při tom a společně vrátíme do naší krajiny život. Sázíme hlavou, srdcem, rukama!

Budoucnost našich dětí, vnuků, rodných obcí, krajiny a domova máme ve svých rukou. Dobré místo pro život ale potřebuje péči a ochranu. Stromy jsou pro to jedny z nejpřirozenějších pomocníků. S vaší podporou jich chceme v naší zemi vysázet deset milionů během pěti let. A pečovat o ně tak, abychom nepřišli o jediný z nich. I proto je součástí iniciativy Sázíme budoucnost tradiční anketa Strom roku, která představuje příběhy stromových velikánů a pomáhá o ně pečovat.

Pomozte svým příspěvkem v jakékoliv výši na výsadbu stromů a péči o ně. Pro odolná města a zdravou krajinu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu