Nadace Partnerství


Kultura, umění a historie Životní prostředí

STROM Č. 10 - Prajzovská hruška

Stromy jsou svědky naší historie, dávají krajině nezaměnitelnou tvář a mají řadu přínosů. Abychom mohli dary stromů přijímat, musíme o ně i pečovat. Váš dar je investicí do budoucnosti. Díky vám se ošetří stromy, které péči opravdu potřebují. Díky vám vyrostou také stromy nové a pomohou zchladit přehřátá česká města, zadržet vodu v krajině a zlepšit kvalitu ovzduší. Buďte v tom s námi, zapojte se a hlasujte pro stromy, protože každý strom se počítá.

vybíráme od 20.6.2022

STROM 10

1 DAR V HODNOTĚ 30 Kč = 1 HLAS V ANKETĚ STROM ROKU
1 142 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Desítka prajzských vojáků zamířila v době prusko-rakouské války do statku ke Konečným. Tetička tam zrovna rozpouštěla máslo. Hladoví vojáci se na něj i přes protesty tetičky vrhli a zajedli ho špendlíky, které zrovna dozrály na dvoře. Vojáky potom pořádně rozbolelo břicho a ten, který másla vypil nejvíc, z toho nakonec umřel a je pochovaný pod památnou hruškou.



Naším úkolem je připravit Českou republiku na změny klimatu. Strom je snad nejúčinnější nástroj, jaký máme. Chceme jich během pěti let do polí, zahrad a měst dostat 10 milionů. Buďte při tom a společně vrátíme do naší krajiny život. Sázíme hlavou, srdcem, rukama!

Budoucnost našich dětí, vnuků, rodných obcí, krajiny a domova máme ve svých rukou. Dobré místo pro život ale potřebuje péči a ochranu. Stromy jsou pro to jedny z nejpřirozenějších pomocníků. S vaší podporou jich chceme v naší zemi vysázet deset milionů během pěti let. A pečovat o ně tak, abychom nepřišli o jediný z nich. I proto je součástí iniciativy Sázíme budoucnost tradiční anketa Strom roku, která představuje příběhy stromových velikánů a pomáhá o ně pečovat.

Pomozte svým příspěvkem v jakékoliv výši na výsadbu stromů a péči o ně. Pro odolná města a zdravou krajinu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu