Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Podpora činnosti rodinného centra Krteček

Pomozte spolku místních maminek. Spolek propojuje, aktivizuje a vzdělává nejen mámy a jejich děti. Organizuje solidární pomoc slabším a kreativně vstupuje do aktuálního dění. Po zvýšení cen spolek bojuje o udržení své existence.

vybíráme od 19.4.2022

Buďte štědří pro dobrou věc.

Váš dar podpoří existenci místní aktivní komunity maminek.
20 000 Kč
vybráno 57 % z 35 000 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Cílem je získat část nejnutnějších financí na základní náklady rodinného centra (nájem, energie) tak, aby spolek udržel svou existenci, stávající prostor a jeho služby byly nadále dostupné pro všechny rodiny v Pelhřimově a okolí.

Děti se učí poskytovat první pomoc

Solidarita s tatínkem samoživitelem

Sympozium se zaměstnavateli Jak sladit práci a rodinu

Den prarodičů - Předání kytek a přáníček v Domově pro seniory

Letní příměstský tábor

Sbírka tabletů pro distanční výuku dětí ze sociálně slabých rodin

Provozovna rodinného centra má otevřeno denně, pořádá mnoho nejrůznějších akcí a pomáhá mnoha lidem. Nyní potřebuje komunita aktivních maminek sama pomoci.
 
Příběh 1:
Spolek dlouhodobě pomáhá samoživitelkám - pomohly jsme mamince s dvouletým kloučkem, která přišla do Pelhřimova znovu začít, a ač má psychické problémy, díky naší podpoře se jí daří o kloučka pečovat. Naše dobrovolnice jí hlídají kloučka, když je potřeba, pomohli jsme jí najít bydlení, aby nebydlela na ubytovně. Sháníme jim oblečení, do nového nájmu jsme pomohly sehnat nábytek, matraci.  Od maminek věnujeme plínky, přesnídávky a to, co zrovna pomůže. Má u nás zázemí zcela zdarma, snažíme se jí podporovat i tím, že může sdílet své starosti a to je někdy pro ní nejdůležitější.

Příběh 2:
Samoživiteli s dvěma malými dětmi jsme dlouhodobě pomáhaly sbírkou potravin, plínek a vlhčených ubrousku, hygienických potřeb, oblečení a obuvi pro děti i pro něj, hraček (po konzultaci u OSPOD). Na Vánoce se podařila i sbírka vánočního dárku pro kloučka a holčičku. Podporovali jsme ho také v žádosti o městský byt, který se po několika letech podařilo získat, aktuálně koordinuje pomoc se zařízením městského bytu -není zde ani kuchyň, podařilo se nám sehnat nábytek, nádobí.. ač se to nezdá, někdy pomůže i opravdu malá dlouhodobá pomoc ze získaných zdrojů díky času, který tomuto věnujeme a důvěře rodin, které jsou ochotné pomoci, vše samozřejmě vyžaduje organizaci, komunikaci a především 0náš čas k tomu pomoci vzhledem ke dvěma malým dětem a tomu, že veškeré finance z RD otce šlo do nájmu bytu, nezbývalo ani na plenky a základní hygienu. Značnou pomoc je i psychická podpora těchto lidí, že na to nejsou samy, že se za ně postaví mámy, které vědí, jak je náročné starat se o dvě děti, natož pokud se jedná o otce, který se opravdu snaží dětem věnovat, jak jen nejlépe to umí. 

Děkujeme za Váš dar pro aktivní komunitu místních maminek.

https://www.facebook.com/rckrtecek
https://rckrtecek.estranky.cz/clanky/kontakt.html
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky kočky, vydržte;)

David Švec
1 000 Kč

Jste uzasni!

Romana Heffelsova

Ať se daří.

Karel Kratochvíl
1 000 Kč

Děláte smysluplnou věc, držím palce 😉

Maa
500 Kč