Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Klubovna pro Klubíčko ve Skalách

Skautský oddíl Klubíčko v obci Skály u Protivína přišel znenadání o zázemí a potřebuje novou klubovnu. Plánuje nákup maringotky, která bude sloužit jako klubovna a současně jako zázemí pro výpravy střediska Gáhál Písek. Na nákup maringotky, její opravu a vybavení vlastní zdroje nestačí, prosí o finanční podporu.

Maringotka pro Klubíčko

K darované částce přidá Skautská nadace JF polovinu
210 000 Kč
vybráno 100 % z 210 000 Kč

přispělo

44 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Skautské středisko Gáhál, zahrnuje aktuálně čtyři oddíly, které sdružují děti z Písku a Skal u Protivína. Tyto oddíly mají celkem 98 členů, z toho je 54 mladších 18ti let. Oddíl Klubíčko funguje v malé vsi Skály u Protivína a je zde jedinou pravidelnou činností pro děti a mládež. V současné době má 19 členů, z toho 17 mladších 18ti let a navštěvují jej děti především ze Skal, ale také z blízkého okolí.

Oddíl Klubíčko přišel v podstatě ze dne na den o zázemí, které jsme využívali jako klubovnu. Místnost pro klubovnu nám poskytoval obecní úřad Skály, který se však rozhodl tyto prostory využívat jinak. Jako jediné náhradní řešení nám bylo nabídnuto scházet se v předsálí místní hospody. To však není vhodné prostředí pro děti ani pro skautskou činnost a tyto prostory rozhodně nemohou nahradit vlastní klubovnu, kterou si mohou děti utvářet podle svých vlastních potřeb a představ. Rozhodli jsme se proto jednat a vytvořit si vlastní klubovnu, která by v budoucnosti mohla být rozšiřována a mohla by sloužit i jako základna pro výpravy našeho či jiných středisek.

Novou klubovnu pro oddíl Klubíčko potřebujeme co nejdříve. Rozhodli jsme se pro koupi maringotky, kterou upravíme právě pro tyto účely a v budoucnu se pro ni budeme snažit najít stabilní zázemí a rozšířit ji tak, aby mohla být využívána i k víkendovým výpravám. Maringotku bude potřeba zrekonstruovat a vybavit jako klubovnu.

Maringotka má rozměry 7x3 metry a je před rekonstrukcí. Cena maringotek se pohybuje od 300.000 Kč. Pravděpodobně se nám ji podaří koupit za 90.000 Kč. Dobudování vnitřních prostor a oprava vnějšího pláště vyjde na 60.000 Kč a vybavení včetně kamen a solárního osvětlení 30.000 Kč.

Budeme moc rádi, pokud podpoříte náš projekt a tím i další osud skautského oddílu Klubíčko. Pořízením maringotky a jejím přebudováním na vlastní klubovnu získáme kvalitní zázemí pro naši činnost. Za jakoukoli pomoc předem děkujeme.

K  přijatým darům nám přidá Skautská nadace Jaroslava Foglara polovinu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Klubovna již slouží, ale zatím se v moc neohřejeme.

Založení projektu

Střechu nad hlavou pro vaši činnost a pozdrav ze Zdenic

Čipera
5 000 Kč

S modrou oblohou! Emir

Miloš Jiráček
1 000 Kč

Držím palce.👍👍👍

Štěpán Jandera
200 Kč

Přeju hodně radosti a příjemný letní tábor.

Vratislav Němeček
1 000 Kč

Klubíčko moc vám fandíme a těšíme se na novou klubovnu ve Skalách ❤️rodina Zemanova

Jaroslava Zemanová
5 000 Kč