Zdravotní klaun, o.p.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Darujte dětem a seniorům smích teď a tady!

Zdravotní klauni jsou připraveni potěšit nemocné děti a seniory, když to nejvíc potřebují. Nedokážou to ale sami, potřebují k tomu Vaši pomoc, Vaše laskavé srdce. Protože jen díky takovým lidem, jako jste právě Vy, se ponuré nemocnice promění v oázu smíchu a radosti. Děkujeme z celého nosu 🔴 za Vaše rozhodnutí podpořit radost a smích, který se tak dostane pravidelně do 63 nemocnic, 10 zařízení pro seniory a 1 hospice. - ANGLICKY TEXT

vybíráme od 8.4.2022
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nejvýznamnější a nejrozsáhlejší činností organizace Zdravotní klaun jsou zdravotní klauniády pro hospitalizované děti. Profesionální Zdravotní klauny potkáte nejčastěji na pediatrii, chirurgii, ale i na onkologii, JIPce a pohotovosti.

Zdravotní klauni doprovází děti i na operační sál či navštěvují vážně nemocné děti v domácí péči. Mezi další klaunské programy patří hudební představení Kutálka, které je určené handicapovaným dětem a dále i týdenní program Cirkus Paciento pro dlouhodobě hospitalizované malé pacienty.

V roce 2021 jsme realizovali 4 255 klaunských návštěv po celé České republice. Za 20 let jsme v nemocnicích rozproudili radost a smích v žilách 1 280 000 pacientů, kterých diagnóza na chvilku zněla "veselý pacient".

S každým zařízením, které navštěvujeme máme dlouhodobou smlouvu, která přesně stanoví den a hodinu, kdy Zdravotní klauni na návštěvu přijdou. Hospitalizované děti proto už předem vědí, kdy se na Zdravotní klauny mohou těšit. Pravidelnost klauniád je důležitá zvláště pro dlouhodobě nemocné pacienty, pro něž klauniády bývají jedním z mála světlých bodů jejich života s nemocí.

Váš dar je velmi důležitý! Víte, že více než 80 % našich finančních prostředků pochází od lidí, jako jste Vy? Vždyť oceán by bez malých kapiček také nebyl oceánem!

Pošlete prosím svůj dar ještě dnes. Obdarujte nemocné děti smíchem a radostí. Z celého srdce Vám děkujeme!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu