Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Děti, mládež, rodina Kultura, umění a historie

Kamenické Hračkobraní - festival správné české hračky

Pomozte zdárně přijít na svět šestnáctému ročníku pětidenní akce, která v zámeckém prostředí přivádí děti a rodiče ke kvalitní přírodní české hračce.

vybíráme od 5.4.2022

Buďte štědří pro dobrou věc.

Svým darem podpoříte život na kamenickém zámku a akci, která kulturně a esteticky působí na naše děti. Děkujeme Vám.
500 Kč
vybráno 3 % z 20 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Hračkobraní je největší akcí ve městě Kamenice nad Lipou s celorepublikovým dosahem, ročně přiláká až 7 tisíc lidí. Tvoří ji výstavy hraček historických i současných, prodejní přehlídka výrobců originální české hračky na nádvoří zámku, řada různorodých tvůrčích dílen v zámecké zahradě a doprovodný program - loutková i činoherní divadelní představení, výuka žonglování, hry, soutěže a další kulturní program.

Festival, který zviditelňuje město, podporuje značku Správná hračka. Toto označení uděluje odborná porota již více než 25 let a celá řada jejích nositelů se na Hračkobraní představuje.

Pořádání akce pomáhá kamenickému zámku pulsovat životem. Spolupořadateli jsou Uměleckoprůmyslové museum v Praze (spravuje zámek Kamenice nad Lipou, kde se festival koná), Sdružení pro hračku a hru a Asociace hračka Unie výtvarných umělců ČR.
Ekonomicky je akce vyrovnaná, pro organizátory nevzniká zisk. Organizátoři každoročně umožňují bezplatně po celou dobu festivalu místní charitě na stánku prodávat své výrobky.

Svým darem pomůžete organizátorům s náklady na doprovodný program -  každý festivalový den se konají tři loutková nebo činoherní pohádková divadelní představení v podání různých divadel a dvakrát denně probíhá žonglérská dílna, kde se převážně děti učí základům žonglování.
https://www.hrackobrani.cz
Děkujeme za Váš dar.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu