Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Hospicová a paliativní péče

Doma a bez bolesti s charitní péčí IRIS

Pomozte s dofinancováním služeb Domácí hospicové péče Iris Charity Pelhřimov. Poslední dny života doma s péčí a bez bolesti.

vybíráme od 4.4.2022

Buďte štědří pro dobrou věc.

Váš dar pomůže být doma a bez bolesti s charitní péčí.
16 500 Kč
vybráno 8 % z 198 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Službu poskytujeme na území celého pelhřimovského okresu s přesahem za jeho hranice. Zároveň intenzivně spolupracujeme s Domovem pro seniory Pelhřimov a Domovem pro seniory Humpolec, neboť také klienti pobytových zařízení si přejí zůstat na sklonku života ve svém přirozeném prostředí, kde se cítí být doma."

Kdo má to štěstí, že si může vybrat, přeje si trávit svoje poslední chvíle se svými milovanými a skonat doma. Ačkoli je péče o umírajícího náročná a vyžaduje od jeho blízkých pevné rozhodnutí a ještě pevnější vůli, rodiny, které si takovou zkouškou projdou, by nevolily jinak. Vědí, že pro milovaného člověka udělaly vše, co mohly, včetně toho nejláskyplnějšího gesta – nenechaly ho na jeho poslední cestě samotného a byly mu nablízku až do konce. Pracovnice Domácí hospicové péče Iris při Charitě Pelhřimov jsou připraveny poskytnout veškerou možnou oporu jak nemocnému, tak pečujícím, aby co nejvíce lidem dopřály být do poslední chvíle spolu.

PŘÍBĚH KLIENTA:
https://pelhrimov.charita.cz/aktualne/tatinkovo-posledni-prani-splneno/




Ruku v ruce s rostoucím povědomím o možnostech domácí hospicové péče stoupá i zájem o ni. Pomozte svým darem, k tomu, aby tato služba charity mohla být i nadále poskytována všem klientům zdarma a co nejlépe naplňovala individuální potřeby každého pacienta a jeho rodiny. 
Bolest tišící léky, zdravotnický materiál a mzdové náklady zdravotního personálu jsou položky, pro které je nutno najít dofinancování v řadách dárců firemních či individuálních.

"Naše služby jsou srovnatelně důležité pro osoby, které o nemocné pečují, a pro celé rodiny, které mohou žít s vědomím, že splnily milovanému člověku poslední přání a nenechaly ho zemřít v cizím prostředí. Podaří-li se nám tímto projektem zajistit dofinancování osobních a materiálových nákladů, bude to samozřejmě mít pozitivní dopad na pracovnice Domácí hospicové péče Iris, které budeme moci za jejich důležitou a obětavou práci odměnit, jak si zaslouží. Zbydou-li nám finance na další rozvoj služby, budou z toho profitovat všichni klienti, kteří se na nás v budoucnu obrátí" .

POČET KLIENTŮ ZA LETOŠNÍ ROK PODLE OBCÍ
Černov – 1
Červená Řečice – 1
Dunice (okres Benešov) – 1
Houserovka – 1
Humpolec – 3
Chřenovice (okres Havl. Brod) – 2
Chvojnov – 1
Johanka – 1
Kamenice nad Lipou – 1
Kožlí (okres Havl. Brod) – 2
Ledeč nad Sázavou – 4
Mirotín – 1
Nový Rychnov – 1
Pacov – 4
Pelhřimov – 4
Plačkov – 1
Počátky – 3
Rynárec – 1
Těmice – 1
Žirovnice – 3
DpS Pelhřimov – 26
DpS Humpolec – 8
CELKEM – 71

Dokument o pelhřimovské charitě můžete shlédnout na YouTube zde:
https://youtu.be/X_W3E_jzslo

https://pelhrimov.charita.cz
Děkujeme za Váš dar.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drobný dar na užitečnou věc. Vždy si vzpomenu na vlastní babičku, které by se s touto péčí odcházelo ze světa lépe a bez bolestí.

Martin Točík

Díky, jste andělé! A požehnané Vánoce!

Karel Kratochvíl
2 000 Kč