NEZÁVODÍM-POMÁHÁM


Lidé s postižením

Pomozme Mii | 50 000 výškových metrů

Pro Miu Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 18 000 Kč, která bude použita na asinoterapii na statku sv. Florián.

vybíráme od 1.4.2022

Pomozte s námi Mii!

Pro Miu Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 18 000 Kč, která bude použita na asinoterapii na statku sv. Florián.
3 050 Kč
vybráno 17 % z 18 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mia se narodila 1. června 2020 po akutním císařském řezu v Mostecké nemocnici a byla úplně zdravé miminko. Týden po narození se vše změnilo. Mia začala být mramorově bílá a měla křeče. Příčinou bylo masivní krvácení do hlavičky. Následně byla transportována do Ústecké nemocnice, kde prodělala několik operací – mimojiné také nasazení VP SHUNTU, který měl odvádět hromadící se tekutinu z hlavičky. Bohužel po této operaci se u Mii rozjel zánět, po kterém musel být VP SHUNT vyndán. Po vyléčení zánětu následovala další operace, při které byl voperována do hlavičky hadička, kterou měl mok odtékat. Bohužel neodtékal v požadovaném množství…

Po další návštěvě neurologie v Ústí nad Labem byli lékaři znepokojení, ale kvůli uzavřeným JIP v době COVIDu jsme byli posláni domů a odkázaní na jiné vzdálenější nemocnice. Přes pokusy v nemocnicích v Plzni a v pražské Motole se rodičům Mii naštěstí ozval docent Krahulík z Olomouce.

V Olomouci vše nabralo rychlý spád, byl voperován nový VP SHUNT, který reguloval množství tekutiny v hlavičce a zároveň zabraňoval jejímu dalšímu zvětšování. Tato operace byla poslední a hlavně byla úspěšná! I přesto má Mia trvalé následky mezi které patří: celkové kombinované postižení (DMO-kvadruparetická forma), centrální vada zraku, mentální postižení a epilepsie.

Mie je v současnosti 1 rok a 7 měsíců a stále neumí udržet hlavičku ani sama sedět. Léčba momentálně probíhá tak, že pravidelně rehabilituje, doma cvičí pomocí Vojtovy metody a podstupuje ergoterapii. Do budoucna Miu čekají ozdravné pobyty a neurorehabilitace.

Jak můžeme pomoct?

Cílová částka 18 000 Kč bude použita na asinoterapii (terapie s oslíky), která probíhá na statku svatý Florián. Terapie trvá několik dní. Mii tato terapie pomůže zlepšit zpevnění svalů a také posílá kontakt vůči zvířátkům. Na tyto pobyty se musí jezdit pro efektivitu několikrát a jedná jízda stojí 500 Kč/hod – každý den se přitom jezdí několikrát.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Mie přeji štěstí a zlepšení zdraví. A hodně lásky od milující rodiny. ❤️🦄

Leona Maršálková