ZO ČSOP JARO Jaroměř


Životní prostředí Zvířata

Šance znovu roztáhnout křídla

Před čtvrtstoletím patřila naše rozletová voliéra k těm největším, které u nás záchranné stanice měly. Poslední roky je však už v havarijním stavu, na její celkovou přestavbu dosud chyběly peníze. Základ se podařilo vybrat v loňském roce, tato částka však bohužel na kompletní rekonstrukci nestačí - zejména když ceny materiálu v loňském roce tolik stouply. Zapojte se i vy a pomozte zraněným ptákům znovu roztáhnout křídla!

Darujte vyléčeným ptákům druhou šanci rozletět se do nového života!

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

  • Záchrannou stanici pro zraněná zvířata provozujeme v Jaroměři již 24 let. Ročně se nám podaří ošetřit více než 900 pacientů a přes polovinu jich vracíme zpátky do volné přírody

  • Aby se nám tato práce úspěšně dařila, je třeba mít k dispozici kvalitní zázemí a vybavení.
Krátce po zahájení provozu stanice jsme tedy vystavěli velkou rehabilitační voliéru. Se svojí 6m výškou a 12m hloubkou kdysi patřila mezi jedny z největších rozletových voliér v záchranných stanicích v ČR. Před návratem do přírody v ní za ta léta její existence procvičovaly svoje křídla po úrazech stovky ptačích pacientů. Rehabilitoval v ní také mediálně sledovaný mořský orel Matěj, který dodnes létá u Baltského a Severního moře, ale i mnoho čápů, poštolek, kání, včelojedů, motáků, kalousů, puštíků a dalších větších ptáků. 

Voliéra však byla v žalostném stavu několik posledních let a postupně se při každém větším větru rozpadala. Na její celkovou přestavbu dosud chyběly peníze. Základ se podařilo vybrat v loňském roce od milovníků čápů, tato částka však bohužel na kompletní rekonstrukci nestačí - zejména když ceny materiálu v loňském roce tolik stouply. 

Proto už několik měsíců sháníme další prostředky od obcí i soukromých dárců. Chceme teď začít co nejrychleji stavět alespoň hlavní kostru, dříve než těžce střádané peníze pohltí rekordní inflace. 

Zapojte se i vy a pomozte vyléčeným čápům a dalším ptákům znovu roztáhnout křídla!





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Velké díky za záchranu čapí samičky z Vrchlabí !!!

Dárce

Děkuji za Vaši práci

Simona Kloseova
300 Kč

Ať to lítá!

Kateřina Mendes
700 Kč

Držím palce, ať se zase uzdravená zvířata vrátí do naší přírody :-)

Martina Píšová
300 Kč

Hodně úspěchů ve vaší záslužné práci. :-)

Jitka Šebestová
300 Kč

Na projekt který dává opravdu smysl rád přispěji -:D

Libor Paulus
1 000 Kč

Ráda jsem přispěla ...ať se dílo podaří.❤🍀👍😊

Blanka Nevřelová
300 Kč