Zakroužkuj ženu, z. s.


Lidská práva Osvěta a poskytování informací

Chceme ženy v politice

Zakroužkuj ženu je nezávislá občanská iniciativa, jejímž cílem je dostat více žen do vrcholné politiky. Inspirujeme voliče a voličky k podpoře žen, které se ucházejí o politické posty, a pomáháme překonat model politiky založený na jednom způsobu vidění světa. Pojďme dostat ženy, kam patří - ke společnému rozhodování o věcech, které se týkají všech!

vybíráme od 6.3.2022
3 600 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Taky vás zaráží rozdíl mezi 52% podílem žen ve společnosti a jejich zastoupením ve vrcholné politice? Vrtá vám hlavou, proč je jich tak málo? Copak nestojí o podíl na rozhodování?

Ale stojí! A my stojíme o ně. V loňských parlamentních volbách se naplno ukázalo, že pro Čechy a Češky je zastoupení žen důležité a že poslankyně v parlamentu chceme.

Počet kroužků pro ženy tehdy oproti minulým volbám vzrostl o 87 %. Poměr šancí na úspěch u žen kandidujících za zvolené strany se poprvé téměř vyrovnal mužům.
Blíží se jak komunální, tak senátní volby a za rok budeme vybírat novou hlavu státu. V žádných z těchto voleb bychom na ženy neměli zapomínat!

Chceme potřebnost žen v politice připomínat veřejnosti i politikům, informovat o tom, jak ženy v politice podpořit, a upozorňovat na překážky, které ženám v cestě do politiky brání. 

V podzimních volbách 2021 naše kampaň oslovila desetinu voličů a voliček v Česku. Pomozte nám dál dělat dobrou práci a podpořte naši činnost trvalým příspěvkem. Děkujeme!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu