Diakonie ČCE - středisko Západní Čechy


Lidé s postižením Senioři

Koření spokojeného stáří doma? Špetka pomoci.

Pomáháme tam, kde na to člověk sám nestačí. Naše pomoc má mnoho tváří.

vybíráme od 16.11.2021

Koření spokojeného stáří doma? Špetka pomoci.

Děkujeme, že podporujete seniory a osoby s postižením v pečovatelské službě Jubilata.
5 400 Kč
vybráno 12 % z 45 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Koření spokojeného stáří doma? Špetka pomoci.

Jezdíte nakupovat do supermarketu na okraji města? Potřebujete si občas vyzvednout léky v lékárně? Žehlíte doma prádlo? A jak to máte s oblékáním – pomáhá vám někdo z pyžama? 

To, co je pro většinu z nás samozřejmost (a občas taky trochu otrava), znamená pro některé seniory zásadní věc. Mezi bydlením doma a v domově pro seniory leckdy stojí příprava snídaně, nákup čerstvých potravin, zapomenuté složenky nebo nevyzvednuté recepty. A přitom stačí opravdu málo, aby senioři a seniorky mohli žít ve svém a po svém. Stačí, aby měli na dosah pravidelnou péči. 

A právě takovou pomoc poskytujeme seniorům a lidem s postižením v pečovatelské službě Jubilata.


Abychom naši práci mohli dělat dobře, potřebujeme být tam, kde jsme slíbili, a to v čase na kterém jsme se domluvili. To ale nedokážeme bez spolehlivého auta. Každé ráno nasedáme a vyrážíme od dveří ke dveřím k našim klientům z řad babiček, dědečků a dalších lidí, kteří potřebují péči. Bez auta, které jistojistě nastartuje a dojede tam, kam má, se při péči o seniory a další naše klienty prostě neobejdeme. 

Na co budou darované peníze použity?

Vybrali jsme spolehlivé auto typu kombi. Jedná se o ideální poměr mezi cenou a praktičností. Denně převážíme obědy a nákupy, ale často vozíme naše klienty do města, na úřad nebo k lékaři, a to pak potřebujeme, aby auto bylo i dostatečně pohodlné. 
Jsou dárky, které jsou nad míru praktické, i když to nejsou zrovna měkkouši. 
Přispějte do sbírky a pomozte nám vybrat chybějících 45 000 Kč. 

Seznamte se – pan Jaroslav a paní Marie

Zajímá vás, kdo jsou ti, za kým jezdíme a komu pomáháme?
Přečtěte si rozhovor s panem Jaroslavem, který má báječný smysl pro humor a jiskru v oku: https://www.diakoniezapad.cz/sluzby-diakonie-zapad/pro-seniory/jubilata-pro-osoby-potrebujici-peci/kampan-mesic-pro-seniory/rozhovor-s-klientem/  

A hned po té si rozklikněte rozhovor s paní Marií, se kterou se osud nemazlil, ale ona si i přes to ponechala pozitivní přístup k životu: https://www.diakoniezapad.cz/sluzby-diakonie-zapad/pro-seniory/jubilata-pro-osoby-potrebujici-peci/kampan-mesic-pro-seniory/rozhovor-s-klientkou/  

Kdo za pomocí pro seniory stojí? 

Seniorům v péči Jubilaty nabízíme pomoc na Plzeňsku – v Dobřanech, Merklíně, Nýřanech a Tlučné. Jsme hrdou součástí Diakonie Západ, která se stará i o další potřebné v kraji. Jsme rádi, že pomáháme těm, kteří na to sami nestačí a že vidíme smysluplnost naší práce každý den.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se dobře jezdí a ať vaše služby seniorům ulehčí starosti.

Dárce