ProVeg, z.s.


Životní prostředí Zvířata

Veggie Challenge v Česku. Přijmete naši výzvu?

V prosinci vyzveme Česko, aby se v lednu stravovalo více rostlinně. #VeggieChallenge Veggie Challenge přijde do Česka. V zahraničí pomohla výzva již 400 tisícům lidem snížit spotřebu živočišných výrobků Váš dar nám pomůže oslovit více lidí, a tím tak snížíme spotřebu živočišných výrobků. Navíc bude každý dar zdvojnásoben stejnou částkou. Pomozte nám do 15. 12. vybrat 200.000 Kč a k výzvě se díky vám připojí alespoň 16 tisíc lidí.

Veggie Challenge

13 840 Kč
vybráno 7 % z 200 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Veggie Challenge přijde do Česka. V zahraničí pomohla výzva již 400 tisícům lidem snížit spotřebu živočišných výrobků  

Váš dar nám pomůže oslovit více lidí, a tím tak snížíme spotřebu živočišných výrobků. Navíc bude každý dar zdvojnásoben stejnou částkou. Pomozte nám do 15. 12. vybrat 200.000 Kč a k výzvě se díky vám připojí alespoň 16 tisíc lidí.

Co je to Veggie Challenge?

Jde o ideální novoroční předsevzetí, které navíc zachutná. Veggie Challenge je 30denní výzva, která spotřebitelům a spotřebitelkám pomůže snížit spotřebu živočišných výrobků. Výzva je tak dobrá nejen pro naše zdraví, ale i pro zvířata a planetu.

V létě 2021 jsme se připojili k mezinárodní organizaci ProVeg International, která již 5. rokem úspěšně pomáhá lidem po celém světě s omezením spotřeby živočišných produktů. Připojením k ProVeg jsme tak získali jedinečnou šanci realizovat výzvu, do které se zapojilo již 400.000 lidí po celém světě.

Cíl kampaně: 30.000 lidí se zapojí v ČR 

Cílená, profesionálně nastavená reklama na sociálních sítích nám pomůže dostat výzvu k více lidem. 

  • Za 200 Kč uvidí 800-2000 lidí naše lahodné příspěvky*
  • 200 Kč bude v průměru částka, za kterou se připojí každých 8 nových lidí (tzv. konverze)*
Váš dar bude ZDVOJNÁSOBEN
Až do března 2022 bude štědrý podporovatel ProVeg zdvojnásobovat všechny příspěvky nových dárců. Využijte této příležitosti a malým závazkem dosáhněte dvojnásobného dopadu.

Pokud zvolíte pravidelný měsíční příspěvek, tak částka bude naším hlavním dárcem dvojnásobena až po dobu jednoho roku. 

*Finální částka se může lišit dle optimalizace (úpravy, vylepšení, změny) nastavení reklamy a obsahu v reklamě (texty, grafiky, fotografie).
Listopad 2021
  • Připravujeme materiály (texty, grafiky a fotografie)
  • Ladíme web a aplikaci pro chytré telefony
Prosinec 2021
  • Spouštíme web a aplikaci pro chytré telefony
  • V půlce prosince spouštíme komunikační kampaň
Leden 2022
  • 1. 1. začíná výzva
  • V průběhu ledna se lidé mohou hlásit dále. S reklamou na sociálních sítích a komunikací pokračujeme.

Veggie Challenge v kostce

  • více než 100 receptů 
  • plánovač jídelníčku 
  • nákupní seznam
  • sledování pokroku po dobu trvání výzvy

Více rostlinné stravy? 5x lepší svět pro všechny

Mnoho z nejnaléhavějších světových problémů má společnou příčinu: náš výběr potravin. ProVeg se věnuje zvyšování povědomí o tom, jak můžeme tyto problémy řešit změnou stravy a potravinových systémů. ProVeg umožňuje lidem a institucím transformovat globální potravinový systém podporou atraktivních potravin bez využití zvířat. Náš výběr potravin řeší najednou více problémů.
  1. Pro chuť - Díky široké nabídce rostlinných a kultivovaných potravin, které jsou nyní k dispozici, může být strava zaměřená na rostlinné potraviny chutná a uspokojující.
  2. Pro zdraví - Dnes se již všeobecně uznává, že rostlinná strava nabízí mnoho výhod ve srovnání se stravou zaměřenou na živočišné produkty. Zatímco strava založená na živočišných potravinách přináší hned několik zdravotních rizik, bohatá a pestrá rostlinná strava může nabídnout prevenci a léčbu řady chorob souvisejících s moderním životním stylem, včetně některých forem rakoviny a hypertenze.
  3. Pro spravedlnost - Vzhledem k tomu, že světová populace stále roste, rostlinná strava může pomoci vytvořit spravedlivější svět a nakrmit více lidí prostřednictvím efektivnějšího a spravedlivějšího potravinového systému.
  4. Pro zvířata - Ať už se jedná o prasata, krávy, kuřata nebo ryby, metody průmyslového zemědělství způsobují utrpení bilionů zvířat, z nichž všechna jsou vnímající bytosti a mají složitý společenský život. Rostlinná strava minimalizuje počet zvířat, která žijí v těchto podmínkách, a díky rostoucí rozmanitosti masných a mléčných alternativ je dostupnější než kdy dříve.
  5. Pro životní prostředí - Rostlinná strava má řadu pozitivních dopadů na životní prostředí, včetně boje proti změně klimatu, zachování biologické rozmanitosti a udržitelnějšího využívání zdrojů.
ProVeg International
ProVeg International je organizace zvyšující povědomí o potravinách s cílem snížit celosvětovou spotřebu živočišných produktů o 50 % do roku 2040. Naší vizí je svět, kde si každý vybírá lahodné a zdravé jídlo, které je dobré pro všechny lidi, zvířata a naši planetu.

ProVeg spolupracuje s rozhodovacími orgány, společnostmi, investory, médii a širokou veřejností, aby pomohla světu přejít na společnost a ekonomiku, které jsou méně závislé na živočišném zemědělství a udržitelnější pro všechny lidi, zvířata a naši planetu.

ProVeg má pobočky v devíti zemích na čtyřech kontinentech a je aktivní po celém světě. ProVeg má status stálého pozorovatele u UNFCCC, zvláštní poradní status u ECOSOC, je akreditována pro UNEA a obdržela cenu OSN Momentum for Change.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Doufám, že se to dostane k mnoha lidem!

Dárce
200 Kč

Je mi potěšením.❤️
Petr Střílky

Petr Špatina
1 000 Kč

Díky za to, co děláte :)

Lenka Klapalová

Za soucitnou budoucnost 🙏❤

Šárka Podrazká
200 Kč

👍💚

Lubomír Roubínek
200 Kč

Děkuju, že to děláte. 🌱

Dárce
100 Kč