UNICEF Česká republika


Děti, mládež, rodina Humanitární pomoc

Afghánistán neopouštíme

I přes stupňující se krizi UNICEF zůstává v Afghánistánu a pokračuje v práci na pomoc dětem a rodinám. Máme 13 pracovišť po celé zemi a řadu partnerů, kteří nás podporují v dodávkách humanitární pomoci těm nejzranitelnějším. Zůstáváme tu pro ženy a děti, které potřebují naši pomoc.

Afghánistán neopouštíme

Děkujeme všem dárcům, kteří nám umožňují pokračovat v naší práci pro každé dítě.
500 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Afghánistán je zmítán hlubokou krizí, za níž platí nejvyšší cenu ti, kteří za ni nemohou – děti.

Od začátku roku bylo zabito více než 552 dětí a přes 1 400 dalších bylo zraněno. Polovina populace, včetně téměř 10 milionů dětí, potřebuje humanitární pomoc.

Afghánistán je po mnoho let jedním z nejhorších míst na světě, kde mohou děti vyrůstat. V posledních několika týdnech se však UNICEF čím dál tím více obává nárůstu závažného porušování dětských práv, zejména nuceného náboru dětí ozbrojenými skupinami. Kromě stupňujícího se násilí čelí Afghánistán dopadům pandemie COVID-19, která uzavřela školy, a nově také problémům se suchem.

V očekávání krize mobilizoval UNICEF humanitární zásoby po celé zemi. Distribuujeme hygienické soupravy, dopravujeme pitnou vodu, pečujeme o podvyživené děti, pokračujeme v očkování kojenců a malých dětí.
UNICEF pracuje v Afghánistánu již 65 let. Máme zastoupení v každém regionu v zemi. Za tu dobu jsme vybudovali komunitní sítě a získali si důvěru všech místních partnerů, které potřebujeme k úspěšnému dokončení naší práce. 

Pokračování v pomoci ženám a dětem v Afghánistánu je pro UNICEF stejně důležité jako kdykoliv předtím.

DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu