Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Výlety za poznáním

Ani vychovatel z Centra v Mahangu, natož děti, neví, že hvězdy na obloze člověk propojil a pojmenoval v souhvězdí už před několika tisíci léty. Rádi bychom dětem zprostředkovali nejen tento fantastický výlet za poznáním vesmíru a odhalením mléčné dráhy, ale také jim zábavně a hlavně názorně přiblížili i další oblasti života na Zemi. Možná vás nepřekvapuje, že o mléčné dráze se v Mahangu neví nic, ale že se neví nic ani o mléčné krávě, je trochu šok. Na savaně v Mahangu žije jen zebu - masný skot, mléko se dováží z dálky. Ale ne z tak veliké, aby se tam děti, díky vám, nemohly zajet podívat. Interaktivní výuka v Mahangu pokračuje!

vybíráme od 5.11.2021

Výlety za poznáním

Poznání a objevování je jedna z nejkrásnějších věcí, pojďme dětem ukázat, co je za hranicemi Mahanga.
15 565 Kč
vybráno 44 % z 35 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Co už dětem interaktivní výuka přinesla

Interaktivní výuka se započala už před léty v Centru pro sirotky jsme vytvořili třídu pro "Školu hrou", pořídili jsme do ní knihovnu a dobrovolnice Katka ji vymalovala tak, aby v ní dětem bylo dobře. Dobrovolník Matouš pořídil dataprojektor další vychytávky, takže dětem můžeme představovat život za hranicemi Mahanga i témata z celého světa. Děti konečně viděly africká zvířata a tanzanské národní parky, která v životě na živo neviděly. Poznaly leccos o hudbě i afrických kořenech světové hudby. V době nejsilnější pandemické hrozby, se díky naučných videí seznamovali s prevencí a hygienickými zásadami. Ve volném čase jsme se společně nasmáli u různých kreslených pohádek, díky kterým se také naučili novým věcem, třeba tomu, že největší suchozemské zvíře severní polokoule je medvěd.


Co připravujeme nyní

  • Naplnit knihovničku ve třídě učebnicemi s obrázky, které jsou mnohem lepší než suchý výklad
  • Pořídit vlastní pracovní listy, díky kterým bude pro ně každá výuka zábavnější, nejen ta dobrovolnická plná zajímavostí, ale i klasická matematika, svahilština apod - potřebujeme tiskárnu
  • Podpořit zajímavou výuku - tentokrát je to "exkurze do vesmíru", kterou připravuje dobrovolnice Zdeňka  - potřebujeme malé klasické dalekohledy, ukazovátka nožní oblohy, mapy a otočná kolečka jižní oblohy 
  • Exkurze - nic není názornější než vidět něco na vlastní oči a dotknout se.  Posledně byly děti na letišti a ve faunaparku, tentokrát by jely poznávat, jak vznikají nápoje (mléčná farma, čajové plantáže či dokonce továrna Coca cola)

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Aspoň trochu pomůžu🙏Ať Vám vše vyjde.🍀❤️

Jaroslava Rozbalíková
300 Kč

Držím palce, moc pěkný projekt!:)

Adrien Fajfr
1 000 Kč

Skvělý projekt.❤️

Eliška Nekolná
500 Kč