ParaCENTRUM Fenix, z.s.


Lidé s postižením

Rekondiční pobyty plné sportovních aktivit, vzdělávacích workshopů a motivace pro osoby s poškozením míchy, jejich pečující a děti na Vysočině

ParaCENTRUM Fenix každoročně organizuje zcela bezbariérové rekondiční pobyty pro své klienty a jejich rodiny v zařízení sociálních služeb Březejc na Vysočině. Zahrnují sportovní a společenské aktivity, vzdělávací workshopy a poradenství.

vybíráme od 3.11.2021

Rekondiční pobyty

Rekondiční pobyty plné sportovních aktivit, vzdělávacích workshopů a motivace pro osoby s poškozením míchy, jejich pečující osoby a děti na Vysočině
2 900 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
ParaCENTRUM Fenix každoročně organizuje zcela bezbariérové rekondiční pobyty pro své klienty a jejich rodiny v zařízení sociálních služeb Březejc na Vysočině. Zahrnují sportovní a společenské aktivity, vzdělávací workshopy a poradenství.

Program je určený jak pro klienty, kteří rozhýbou tělo a vypilují soběstačnost, tak pro pečující osoby, jež se účastní skupinového cvičení, poradenství, nácviků přesunů a relaxace. Navíc je připravena zábava i pro jejich děti – hry, rukodělné dílničky a jiná dobrodružství včetně opékání špekáčků za tonů kytary.

Cílem pobytu je ukázat, že i lidé s handicapem mohou společně s rodinou cestovat bez omezení.

Po celou dobu pobytu se o klienty a jejich rodiny starají fyzioterapeuti, ergoterapeuti, osobní asistenti, sociální pracovníci a zaměstnanci ParaCENTRA Fenix s podobným osudem. Ročně pořádáme 2 – 3 týdenní pobyty pro 80 klientů a jejich rodinných příslušníků. Celkové náklady jsou 350.000 Kč.

Na klienty čeká intenzivní fyzioterapie a ergoterapie, která snižuje bolesti, zlepšuje respirační funkce, stabilitu, fyzickou a psychickou kondici, upravuje svalovou dysbalanci; nácviky soběstačnosti – samostatnost je základ k návratu do aktivního života a poradenství a podpora – rozvoj samostatnosti, péče o své zdraví a tělesnou kondici.

Pro pečující osoby skupinové cvičení vhodné pro posílení zádových svalů, odreagování a relaxace; workshop přesunů imobilních osob – prevence zdravotních komplikací a bolesti zad v důsledku péče a osobu blízkou a psychologická podpora – svépomocné skupiny, prevence syndromu vyhoření.

A nejdůležitější pro všechny přítomné je KOMUNITA - sdílení vlastních příběhů a předávání zkušeností.


Co si o rekondičních pobytech myslí naši klienti


„Do ParaCENTRA Fenix jsem začal jezdit v březnu 2021. Byl jsem rád, že v době covidové pandemie byla možnost cvičení. Už jsem nezažil starý Fenix, kde se mimo cvičení i lidé scházeli, hráli hry a povídali si. Je tam úžasný tým lidí, který dělá mnohem víc, než svoji práci. Větší možnost se seznámit jsem měl na týdenním pobytu na Březejci, který byl pro mě a mou rodinou naprosto úžasný. Získal jsem nové zkušenosti, přátele a mnoho zážitků. Díky cvičení mám větší jistotu při pohybu na vozíku a při přesedání z vozíku. Poradili mi, jak si můžu sám doma cvičit a posilovat.”

Miloslav Můller

Přečíst celý Miloslavův životní příběh
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Na dobrou věc :)

Michal Kuzněcov

Rekondiční pobyty na pro lidi na vozíku jsou úžasná věc, zejména pro ty co jsou noví a mohou se zde seznámit s lidmi s podobným hendikepem, které je povzbudí a motivují v dalších krocích a úskalích života. Držím pěsti organizačnímu týmu i samotným klientům!

Ivana Kovaříková
100 Kč