Sue Ryder


Senioři

Pomozte paní Marii (82 let) a dalším křehkým seniorům

„Jmenuju se Marie a už dávno jsem babička. Je mi 82 let. Celý život jsem pracovala jako učitelka, takže jsem si vždycky pamatovala všechno. Teď už ne. Několikrát jsem dokonce ztratila klíče. Teď je mám tady v téhle zapínací kapsičce. Jsou od bytu, který mám ve 2. patře. Vyjít schody tam mi trvá sto let. Trefit se do klíčové dírky dalších deset. Třesou se mi ruce a skoro na ten otvor nevidím. Ale pokaždé to zvládnu a za těmi dveřmi je radost! Známá vůně, to tikání starých hodin, čaj v mém křesle u okna... Všichni mi teď ale pořád říkají, že mám jít bydlet někam, kde se o mě postarají. Jenže co tam budu dělat celý den já? A co bude s kocourem? Já jsem doma tady. Tohle není jenom klíč od mého bytu. To je klíč od mého života. Ale jak dlouho mi ještě zůstane?"

vybíráme od 13.10.2021
300 Kč
vybráno 1 % z 50 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

TAKHLE TO ALE NEMÁ BÝT! Paní Marie nemá cítit při pohledu na svůj další život strach a úzkost. Má cítit radost a klid. Pohodlí a bezpečí. V neziskovce Sue Ryder věříme, že nejen ona, ale i další staří lidé v celé ČR mají dostat pomoc, kterou v dané chvíli potřebují. Podoba této pomoci se mění tak, jak se mění zdravotní stav starého křehkého člověka.



  • Je to telefonní poradenská linka, kde paní Marii poradí a uklidní, když jí stáří začne přinášet první starosti.
     
     
  • Je to terénní služba osobní asistence - osobní asistentka nebo asistent, kteří přijdou za paní Marií domů a pomůžou jí se vším, na co už sama nestačí.
     
     
  • Je to pokoj v domově pro seniory, kam si paní Marie vezme svoje věci a ti, kteří se o ní budou s láskou starat, budou znát její životní příběh a respektovat její zvyky. 
     
     
  • Je to důstojný a klidný odchod z tohoto života, až přijde čas.
Přidejte se a darujte, prosím, paní Marii i dalším starým lidem v podobných situacích pomoc, radu, péči a průvodce v poslední etapě jejich života. 
Darujte důstojné stáří právě teď.
 
Děkujeme Vám ❤️

Zvažujete větší dar? Máte technický problém? 

Kontaktujte nás, prosím. 

Jana Dušková
 Péče o dárce Sue Ryder
 Mobil: +420 775 429 446
 E-mail: jana.duskova@sue-ryder.cz
www.sue-ryder.cz

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za to, co děláte!

Dárce