Bez mámy, z.s.


Vzdělávání a výzkum Rozvojová spolupráce

Škola Mahango

Škola Mahango je státní základní škola, kam chodí nejen naší sirotci, ale dalších 500 dětí z Mahanga. Není to bůhví jaká škola, ale dobře, že je! Naším úsilím chceme zlepšit zázemí pro výuku.

vybíráme od 28.6.2022

Škola Mahango

Chceme kvalitní vzdělání pro děti z chudé oblasti Mahanga; pro naše sirotky, ale nejen pro ně.
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Školu Mahango podporujeme již od samotného vzniku Bez mámy (2006). Podařilo se nám opravovat třídy, záchody i postavit mateřskou školku, podpořili jsme výuku tělesné výchovy, organizovali jsme fotbalové a netbalové turnaje, občas jsme nakoupili i nějaké učebnice. To vše vypadá jako by nebylo co dodat, ale opak je pravdou. Po letech je potřeba opravené znovu opravovat, zahájené stavby dokončovat a zdokonalovat, vystavět nové toalety, protože staré už nejsou v dobrém stavu. Učebnice a pomůcky škole chybí a děti se vyučují hladové, což je pro vzdělávání velmi neefektivní.


Co jsou naše cíle:

  1. Lavice pro všechny žáky
  2. Uniformy a sešity pro nejchudší děti (cca 10%), bez toho totiž nemohou navštěvovat školu (řeší projekt Pošli dítě do školy)
  3. Bezpečné a hygienické toalety
  4. Dostatek učebnic
  5. Učební pomůcky 
  6. Třída bez deště a průvanu
  7. Zasadit se o zavedení programu stravování v průběhu vyučovacího dne
Tyto cíle jsou nastaveny k naplnění v dlouhodobém horizontu. Jak rychle to půjde, bude záležet hlavně na financích, ale i na postupech, které budeme hledat společně v součinnosti s celou tamní komunitou (s ředitelem, učiteli, zástupci rodičů i zástupci obce Mahango).

Chceš se stát dlouhodobějším partnerem pro školu Mahango a sledovat její rozvoj v průběhu let? Ozvi se nám: kontakt@bezmamy.cz 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu