Green Doors z.ú.


Lidé s postižením

Překonáme rekord prodaných SMYSLů za 1 den?

30.11. je největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce, který oslavuje celý svět. Udělejte si Smysluplný den a pomožte nám překonat loňský rekord 700 Smyslů.

vybíráme od 22.11.2021
4 280 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


1 Smysl = 30 Kč

Smysl můžete přidat ke své objednávce v našich tréninkových kavárnách Café Na půl cesty a V. kolona.
Nebo online přes darujme.cz.

PRO KOHO JE SMYSL?

Pro člověka se zkušeností s duševním onemocněním, který se rozhodl na sobě pracovat a zkouší si pracovní zátěž v tréninkové kavárně. Mnoho lidí, kteří si prošli hospitalizací v psychiatrické nemocnici a užívají silná psychofarmaka, má představu, že již nikdy nebudou schopni žít běžný život, chodit do práce, pořídit si byt, mít dlouhodobý vztah nebo založit rodinu. I jejich první pracovní zkušenosti v tomto období jsou plné nejistoty. 


PROČ TRÉNOVAT V KAVÁRNĚ? 

Pokroky v kavárně přicházejí rychle. Během pár měsíců je člověk s duševní nemocí schopen nejenže připravit kávu, ale obsloužit celou frontu zákazníků, vést s nimi small talk a ještě k tomu pomáhat se zaučením méně zkušeného kolegy. Vrací se jim alespoň část sebedůvěry a mohou si začít hledat další možnosti, jak se pracovně uplatnit. 

ZPĚT DO PRÁCE

Po několika měsících odchází od nás posílen a s nadějí, že si najde práci, která mu pomůže zajistit lepší životní podmínky.

Hanka (23 let), studentka VŠCHT
7 měsíců v tréninku pracovních dovedností

Hodně mi to pomohlo po propuštění z nemocnice. Myslela jsem si, že práci v kavárně nezvládnu, byla jsem hodně nervózní, připravovala jsem si „taháky“ jak komunikovat se zákazníky. Ale učila jsem se vše postupně, až ze mě úzkosti opadly. Uvědomila jsem si, že je nutné mít taky čas pro sebe. Našla jsem tu přátelství a svým způsobem i sama sebe. Víc si věřím, s nečekanými situacemi ale ještě pořád bojuju. Green Doors pro mě znamená rozjezd do života.“
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu