Oblastní charita Polička


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Jak se peče keramika

Základem, bez kterého se neobejdeme v naší keramické dílně, je pec. V ní se upeče vše, co za celý den vytvořily ruce klientů. Výrobek není jen něčím, co slouží k vysazení květin či servírování. Naše keramika má toho v sobě víc. Zákazník, který u nás keramiku koupí, si domů odnáší i kus práce věnované posílení samostatnosti klienta, upevňování jeho pracovních návyků, trénování praktických dovedností. K rozvoji keramické dílny a naplnění těchto cílů vede jedna cesta. Ta cesta se jmenuje: nová, větší pec.

vybíráme od 9.9.2021
4 200 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Oblastní charita Polička provozuje celkem 4 terapeutické dílny a 1 terapeutický obchod. 
Praktické činnosti v keramické dílně dávají našim klientům s mentálním postižením pocit užitečnosti a radosti z práce, působí pozitivně psychicky na jejich citovou oblast a rozvoj smyslů, zlepšují jejich jemnou motoriku, proto mají i rehabilitační význam. Klienti pracují v dílně s radostí, je pro ně příjemné používat tvárnou hmotu a přetvářet ji v něco, co je dalším lidem k užitku. Terapeutické dílny jsou nedílnou součástí naší Charity od roku 2007.     

Pořízení nové, větší keramické pece s potřebným příslušenstvím umožní naší terapeutické dílně:
•             rozšíření dovedností a rozvoj tvořivosti a kreativity našich klientů – tento cíl je pro nás a naše klienty nesmírně důležitý, je těžko měřitelný, ale každý nový výrobek k němu jednoznačně směřuje. Klienti mají zájem tuto činnost vykonávat a vedení naší Charity podporuje naše aktivity tímto směrem.   
•             rozšíření sortimentu keramických výrobků o větší výrobky, a tím i uspokojení většího počtu našich zákazníků, kteří si výrobky zakupují nebo objednávají v kamenném terapeutickém obchodě Fimfárum v Poličce či prostřednictvím charitního webu. 
Pec s potřebným vybavením chceme pořídit do konce roku 2021.  

Pojďte do toho s námi. S Vaší podporou dosáhneme vytouženého cíle. Děkujeme Vám.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Lidé, podpořme prosím.

Can Killioglu