Jako doma - Homelike, o.p.s.


Senioři Sociálně znevýhodněné skupiny

Potěš obědem - obědy seniorkám a seniorům v nouzi

Ženy bez domova vědí, jak těžko se vybírá mezi zaplacením jídla, nebo střechy nad hlavou. Během covidu se Kuchařky bez domova spojily s platformou Breakfaststory a vznikl projekt pro ty, kdo si nemají jídlo domů za co objednat – Potěš obědem. Pomoci nyní můžete jak objednávkou jídla, tak přímo darem. Za každých 110 Kč uvaříme, zabalíme a doručíme oběd jednomu člověku v nouzi.

vybíráme od 5.9.2021
102 017 Kč

přispělo

82 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kup si oběd domů a my za tebe nasytíme babi, dědu nebo mamku samoživitelku zadarmo! Pod tímto heslem jsme se s příchodem covidu pustili do pomoci těm nejohroženějším z nás. Platforma Breakfaststory projekt zastřešuje a koordinuje, zatímco kuchařky z Jídelny Kuchařek bez domova obědy vaří a připravují.

Společně jsme zapojili už přes 150 dobrovolníků a dobrovolnic, 45 známých osobností a rozvezli více než 25 000 obědů potřebným.


A komu pomáháme? Lidem, jako je paní Helena.

Paní Helena 20 let pracovala v kuchyních hotelů jako je Hotel Hilton nebo Ambassador. Když odešla do invalidního důchodu, dále si k příspěvku 4300 Kč přivydělávala brigádami. Pak ale vinou neshod s majitelem přišla o nájemní byt a ocitla se na ulici. Zatímco čekala na přidělení seniorského bytu v humanitárním hostelu, pomoc z Potěš obědem pro ni představovala velkou úlevu. 

Dvojitý oběd pro sebe a člověka s příběhem, jako je paní Helena, můžete i dnes zakoupit na Potěš obědem. Na webu si jednoduše vyberete menu a vám i člověku v tísni dorazí domů balíček chutného veganského jídla.

Na oběd seniorovi či seniorce můžete ale přispět i přímo zde. Dar 110 Kč nám umožní zaplatit práci Kuchařky bez domova, uvařit porci jídla pro potřebné a pokrýt náklady na dopravu a ekologický obalový materiál. 

Pomozte nám zabránit tomu, aby tenhle skvělý projekt zanikl! A kdo že jsme?
 

Breakfaststory je první česká platforma, která sdružuje a podporuje v přímém odbytu sociální a chráněné dílny z celé ČR. Do výrobků jejich dílen a dílniček se můžete zamilovat na prvním českém sociálním eshopu. V rámci kampaně Potěš snídaní a Potěš obědem umožňuje podpořit nejen zaměstnance a zaměstnankyně sociálních podniků, ale také seniory, seniorky a rodiče samoživitele.


Jídelna Kuchařek bez domova je sociální podnik obecně prospěšné společnosti Jako doma. Zaměstnáváme ženy bez domova a pomáháme jim vrátit se zpět do běžného života. Vaříme chutné, rostlinné a cenově dostupné pokrmy a zužitkováváme potravinové přebytky od farmářů a řetězců. Kromě jídla na místě nabízíme dovážku, se stánkem navštěvujeme nejrůznější akce a připravujeme cateringy. Poskytujeme jídlo zdarma obyvatelům Prahy 5 v nouzi.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Milí dárci a dárkyně! Moc děkujeme za Váš příspěvek na obědy seniorům a seniorkám v nouzi.

Pokud máte zájem o zaslání vánoční dárkové poukázky a nevyužili jste možnost vložit heslo KUPON při zasílání částky nebo jsme s Vámi o poukázkách ještě nekomunikovali, prosím ozvěte se nám na olga.pek@jakodoma.org, ať se o Vás dozvíme :). 

Moc oceníme i informaci o tom, kolik poukázek a v jaké hodnotě byste si přáli (poukázky nabízíme ve výši 110,- a 1 100,- Kč, Váš příspěvek by tedy měl být násobkem jedné z těchto částek) a na jakou adresu je zaslat. Pokud jste na pochybách, ozvěte se nám klidně i jen pro jistotu, at s Vámi počítáme. Moc děkujeme ❤️. Poukázky expedujeme do 20. 12. včetně. 

Předem velký dík a omlouváme se za případné komplikace! 

Krásný Advent přeje Váš tým Jídelny Kuchařek bez domova

Založení projektu

Líbí se mi, že mohu podpořit zároveň dvě skupiny a že oboje má smysl.

Dana

Děkuji za Vaši práci!

Adéla Kameníková

Krásné Vánoce a pevné zdraví..

Jiří Pek
330 Kč

Diky, ze varite,jste skvele!

Petra Ali Doláková
1 100 Kč

Ještě jsou dobrý lidi máte můj obdiv i podporu

Karel Kodera

Krásná myšlenka, ať se vám daří.

Eva Podhradská

jste superprojekt, pomáháte aktivně samy sobě a dalším lidem, děkuji za vaši práci.

Marie Lienau
990 Kč

B
110 Kč

Děkuji za to, co děláte.

Dárce