Balet Praha o.p.s.


Kultura, umění a historie

Aby Pražský komorní balet měl kde tančit!

Pražský komorní balet už má na dosah ruky nové zázemí. Nejstarší nezávislé taneční těleso působící v Čechách se stěhuje od nové sezony do Domu tanečního umění Praha, který vzniká v prostorách bývalého Branického pivovaru. Není nic krásnějšího, než když architektonická památka ožije tancem a uměním, a právě to se bude dít v Braníku! Pražský komorní balet zde pro sebe nyní rekonstruuje velký taneční sál, který potřebuje uzpůsobit pro denní tréninky tanečníků a zkoušky svých baletních představení. Pomůžete nám?

vybíráme od 23.8.2021

Darujme taneční sál

7 600 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sídlo v Domě tanečního umění je pro Pražský komorní balet velkým krokem kupředu. V prostorách určených jen tanci bude mnohem více klidu na práci a nerušené zkoušení. Baletní sál, který představuje plochu téměř 140 čtverečních metrů(!), vybavíme tou nejmodernější technikou a vytvoříme v něm podmínky pro pohodlnou a bezpečnou práci.



Co všechno pořídíme pro tanečníky, pokud bude naše kampaň úspěšná?

►  Sál vybavíme speciální odpruženou podlahou a novým „baletizolem“, speciálním povrchem určeným pro baletní umění. Díky odpružení jsou například pro tanečníky méně nebezpečné doskoky, šetří klouby a mohou se beze strachu o své zdraví soustředit jen na krásu pohybu.

►  Podélnou stěnu vybavíme v celé výšce zrcadly, nezbytným vybavením každého baletního sálu. A jak se jimi také každý sál prosvětlí! Proti letnímu žáru však nakupujeme také žaluzie.

►  Nakoupíme přenosné baletní tyče, které jsou praktické a neruší pohled na zrcadlovou stěnu.

►  Moderní zvuková aparatura zajistí při zkouškách poslech nahrávek v kvalitě jako při představení a zdokonalení výkonů bude zase o trochu snazší.

Na vybavení nechceme šetřit, protože jde o zdraví i rozvoj uměleckého potenciálu našich tanečníků. Příjemné prostředí znamená spokojeného tanečníka, spokojený tanečník znamená co nejlepší přípravu na vystoupení, a to pro vás, naše diváky.

Speciální odpružená podlaha, baletizol na míru, vytvoření zrcadlové stěny, baletní tyče a zvuková aparatura s několika reproduktory a zesilovači, to vše nás bude stát téměř 500 000 Kč. Je to však investice, která se nám mnohonásobně vrátí.



Kdo jsme (kdyby snad někdo nevěděl?)

Pražský komorní balet je nejdéle působícím nezávislým tanečním souborem v Čechách. Jeho zakladatelem byl slavný choreograf Pavel Šmok, který dal novou tvář českému baletu, a Pražský komorní balet uchovává jeho odkaz stále. Tvoříme ale dál nové inscenace, podporujeme domácí choreografy i skladatele a každý rok připravujeme původní premiéru. Naším hlavním choreografem je Petr Zuska, dlouholetý šéf Baletu Národního divadla a umělec světového renomé, na repertoáru však najdete i díla dalších choreografů, jako jsou Lukáš Timulák, Jiří Pokorný, Tomáš Rychetský, Ondřej Vinklát, Marek Svobodník a další.



Zveme vás do Klubu!

Za vaši podporu jsme nesmírně vděční a každého zveme do našeho Klubu přátel PKB! Čekají vás odměny, pravidelné novinky, a pokud se uklidní i pandemická situace, doprovodné programy, na kterých poznáte naše tanečníky a jejich práci zblízka. Více si můžete přečíst na našich stránkách ZDE.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeji vše nejlepší a ať se sbírka rozroste. LH

Lubomír Horák
5 000 Kč

Velmi děkujeme za Váš finanční příspěvek. Vážíme si toho a těšíme se s Vámi na dalších představeních Pražského komorního baletu!

Balet Praha o.p.s.