Slušná firma, z.s.


Regionální a komunitní rozvoj

Rozvoj projektů spolku Slušná firma

Od roku 2016 vyhledáváme, propojujeme a podporujeme firmy, neziskovky a další entity, které vznikly proto, aby přispěly k regeneraci života a přírody. Člověk se učí především nápodobou a my proto věříme, že příklady tohoto nového přístupu jsou tím hlavním, co ke změně potřebujeme.

vybíráme od 8.8.2021
800 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Vaše příspěvky budou použity na rozvoj projektu Slušná firma.
Veškeré naše aktivity financujeme z
dobrovolných příspěvků našich členů.

Globalizaci je nutné začít vyvažovat lokalizací. “Monokulturní” model středověké korporace (ano, korporace má své kořeny už ve 14. století), jejímž jediným cílem byla a dodnes je těžba hodnoty v místech, kde korporace působí, je třeba nahradit “polykulturou” podnikatelských modelů od místních, družstevních, sociálních, spolkových, komunitních, obecních,… až po ty akciové. Potřebujeme podnikatelské modely, jejichž cílem už nebude těžba hodnoty a odsávání peněz přes daňové ráje na offshorové účty neznámo kam. Potřebujeme podniky, které znovu propojí lidi a umožní jim žít tam, kde dnes většina jenom bydlí, tj. přespává (viz Naše budoucnost je lokální). Potřebujeme firmy ne pouze udržitelné, ale regenerativní, které budou zvyšovat kvalitu života a živatoschopnost přírody tam, kde působí, firmy které neodvedou peníze neznámo kam, ale využijí je doma.

Úlohou Slušné firmy je tomuto přerodu od “monokultury hodnotu těžící korporace” k “polykultuře podnikatelských modelů” pomoci. Potřebujeme podniky a další infrastrukturu, která lidi propojuje, ne odděluje a pomáhá jim žít tam, kde bydlí a tam i bohatnout.

Pokud máme mít jako druh nějakou budoucnost, bude muset být lokální, bez posedlosti nekonečným růstem, bez globalizační obíhané.

Na co konkrétně využijeme Vaše příspěvky? 

  • Na pokračování již rozjetých projektů a nastartování nových. 
  • Mezi naše současné projekty patří také Zpátky k jídlu - seriál videorozhovorů a konference
  • Financování nového webu
  • V době covidu jsme si začali více uvědomovat, jak zoufale potřebujeme podporovat drobné místní podniky a vyhlásili jsme nouzový stav drobného místního podnikání. 
  • Chystáme podcast o podnikání v souladu s novým příběhem, který se tvoří.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu