Charita Olomouc


Hospicová a paliativní péče

Držme se pro Hospicovou péči Caritas

Provázeli nás celým životem, buďme jim oporou, když ten jejich končí.

vybíráme od 31.8.2021
3 700 Kč
vybráno 2 % z 180 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Naši blízcí si zaslouží lásku a tu nejlepší péči až do konce. Hospicová péče Caritas, která působí v Olomouckém kraji, je v posledních chvílích doprovodí a pomůže i pozůstalým. K dispozici je 24hodinová pohotovost odborného personálu, všechny potřebné léky či zdravotnické přístroje.

Náklady na péči ve výši cca 3.000 Kč/den uhradí zhruba z jedné poloviny zdravotní pojišťovny. Zbytek je zaplacen z dalších zdrojů, například nadačních fondů či pomocí darů od soukromých dárců.

Buďte i vy mezi těmi, kterým záleží na důstojném odchodu ze života. Děkujeme za Váš dar!



Domácí hospicovou péči Caritas zajišťují tři pracoviště: Olomouc, Šumperk a Zábřeh, přičemž každé z nich působí ve svém okolí asi do 30 km. Náš tým hospicové péče je složen z více odborníků tak, aby byly zajištěny všechny základní oblasti – zdravotní, sociální i duchovní a psychologická. Lékař i sestra provádějí pravidelné návštěvy u pacientů a jsou 24 hodin k dispozici na telefonu. Sociální pracovnice pomůže vyřídit příspěvky na péči a jiné dávky, zapůjčení kompenzačních pomůcek, pečovatelskou službu a další služby dle potřeby. Pastorační pracovníci, psychologové či krizoví interventi doprovázejí člověka při vyrovnávání se faktem blížící se smrti, s bilancováním života, s hledáním smíření atd. Zůstáváme nablízku také pozůstalým v době zármutku.

Další informace najdete na stránkách www.olomouc.charita.cz.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu