Fotograf 07 z.s.


Kultura, umění a historie

Podpořte 11. ročník Fotograf Festivalu!

Spolek Fotograf 07 pro vás již od roku 2011 pořádá Fotograf Festival. Probíhá na několika různých lokacích po celé Praze. Výstavy, přednášky, workshopy… to vše pro návštěvníky festivalu zajišťujeme zdarma. Chceme se otevřít co nejvíce lidem a učinit umění více přístupné. I drobný dobrovolný příspěvek nám pomůže udržet vysokou úroveň festivalu a možnost jej navštívit bez vstupného. Děkujeme, že nám fandíte!

vybíráme od 5.8.2021

Podpořte 11. ročník Fotograf Festivalu!

0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Fotograf Festival letos načíná druhou dekádu své existence. Po loňském ročníku, který výrazně narušil koronavirus, věříme v návrat k normálu, potkávání se se sklenkou vína v ruce na našich vernisážích a předávání inspirace návštěvníkům festivalu. Letošní ročník je pro nás zlomový – poprvé v historii spolku Fotograf 07 jsme se rozhodli pro možnost virtuální podpory naší činnosti.

Patříte mezi pravidelné návštěvníky Fotograf Festivalu nebo Fotograf Gallery? Podpořte nás i drobným příspěvkem, virtuální vstupenkou na Fotograf Festival. Prostředky z Darujme.cz
využijeme pro financování letošního ročníku Fotograf Festivalu. V dalších letech chceme udržet vysokou úroveň festivalu a cenný kontakt se zahraničím, kterým náš festival vyniká.

Opakovaně se nám sice daří získávat podporu Magistrátu hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR a dalších veřejných institucí, které stvrzují mimořádnou úroveň festivalu, ale bez vícezdrojového financování je rozvoj naší činnosti nemyslitelný.

A my nechceme ustrnout na místě, toužíme se za Vaší podpory posouvat dál!

FOTOGRAF FESTIVAL 2021
Tématem 11. ročníku, který proběhne mezi 2. zářím a 17. říjnem, jsou Pozemšťané*ky (angl. Earthlings), jeho kurátorem je Lukáš Likavčan. Zaměřili jsme se v něm na téma klimatických změn a to, jak o nich mluvit mimo slovník současné vědy. Zajímá nás, jak je zachycují a
vnímají běžní lidé – pozemšťané a pozemšťanky. My. Vy. Umělci.

Během šesti týdnů festival nabídne 13 výstav a intervencí do veřejného prostoru, doprovodný program formou přednášek, projekcí či open call pro středoškoláky. To vše se odehraje na více než 20 lokacích po celé Praze.

Domovskou „scénou“ Fotograf Festivalu je Fotograf Gallery v Jungmannově ulici na Praze 1. Umělecké instalace se dále objeví v Národním zemědělském muzeu na Praze 7, v Karlin Studios, galerii Světova1 a VI PER na Praze 8, Národní technické knihovně na Praze 6, Galerii AMU na Praze 1, galerii Etc. a Display na Praze 2 či v galerii Lítost na Praze 3.

Více informací naleznete na https://fotografestival.cz/2021/.

Děkujeme, že jste součástí Fotograf Festivalu!

#YouAreFF11

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu